Japán szerencseszámokkal szeretnének eladni egy különleges amerikai ingatlant - videó

Denver városképe
Denver téli városképe
Vágólapra másolva!
Eladó az egyesült államokbeli Denver legdrágább otthona, amely időjárásálló fakezelési technológiával készült - írja a CNBC. 
Vágólapra másolva!

A Denver külvárosában található ultramodern rezidencia, a Clearview Farm egészen pontosan 28.888.888 dollárért került a piacra, ezzel pedig jelenleg a város legdrágábban eladásra kínált ingatlana.

Denver téli városképe Forrás: Wikipédia

A kikiáltási árban szándékosan a sok 8-as szám, ez ugyanis a japán kultúrában szerencseszám,

és a gyarapodást szimbolizálja, tisztelgés a ház készítése során használt hagyományos ázsiai technológiai megoldások előtt.

"Reméljük, hogy ez a sok 8-as, amely a jólét szimbóluma, segít abban, hogy az ingatlan minél hamarabb vevőre találjon" - nyilatkozta Jared Blank, az Agency Denver partnere. Ha az ingatlan a kikiáltási árán kelne el, azzal a régió jelenlegi rekordját is megdöntené.

A különleges ingatlanról videó is készült:

A homlokzat nagy részét egy régi időkre visszanyúló japán fakezelési technológiával készítették és fenntartható forrásból származó radiáta fenyővel burkolták be. Ez a japán technológia generációról-generációra száll,

segítségével úgy teszik ellenállóbbá a fa anyagát, hogy közben semmilyen vegyi eljárást nem alkalmaznak hozzá.

Teljesen természetes, és nagyon hatékony. A jakisugi technológia során - amely magyarul szenesítést jelent - egy lángszóró segítségével elszenesítik a fa felületét. A deszkák felső rétegét szenesre égetik, majd ezt a réteget egy speciális kefe segítségével letakarítják róla. Ezután beolajozzák, ami a levegő hatására gyorsan kemény védőréteget képez a fa felületén.

A szén, hasonlóan a festékhez vagy a tömítőanyagokhoz, megvédi a fát a korhadástól, a rothadástól és a rovaroktól.

Ez a speciális eljárás megóvja a házat az időjárás romboló erejétől. Más szóval, ha a rezidencia egy denveri steak lenne, akkor jól átsütve tálalnák.

Az 1527 négyzetméter alapterületű birtok a jómódú Cherry Hills Village negyedben található, 18 kilométernyire Denver belvárosától. Blank szerint az 1950-es években a lakók mindent megtettek a környék elüzletiesítése ellen és a vidékies varázs megőrzése érdekében. Ennek köszönhetően a Cherry Hills Village negyed mostanra a hírességek és gazdagok kedvelt lakóhelye lett. A Denver Broncos focicsapat irányítója Russell Wilson és felesége, az énekes és dalszerző Ciara állítólag 25 millió dollárt fizetett egy 1200 négyzetméteres ingatlanért itt.

"Denverben továbbra is rekordokat döntögetnek az árak, és hatalmas a kereslet az új lakóingatlanok iránt" - mondta Kacey Bingham, aki szintén a The Agency Denver partnere.

A denveri eladási árakban kirajzolódó tendencia jó előjel lehet az ingatlan eladásához. A Denver Metro Realtors Association szeptemberi jelentése szerint augusztusban a területen egy önálló családi ház átlagos eladási ára mintegy 8 százalékkal emelkedett a tavalyi évhez képest, és az eladásra kínált ingatlanok átlagosan mindössze 20 napig szerepelnek a piacon.

A Clearview Farm közel 15 hektáron terül el, és egy másfél hektáros tó is tartozik hozzá, emellett lélegzetelállító kilátás nyílik a Sziklás-hegységre.

A rezidencia két különálló építményből áll, köztük egy közel 1300 négyzetméteres főépületből, többszintes napozóterasszal és részben földalatti szinttel, amely egy kétszintes medence melletti építményhez csatlakozik.

A főépületben öt hálószoba és nyolc fürdőszoba található. Innen gyönyörű kilátás nyílik a medencére és a környező birtokra.

A háromemeletes ingatlanban lift is működik.

A rezidenciához tartozik egy önfenntartó napenergia-rendszer is.

Két garázsban hat autó számára van fedett parkolóhely, és a feljáró hóolvasztó rendszerrel van felszerelve.

A főépülettől lefelé a dombon található egy "aprócska" 240 négyzetméteres vendégház, amely szintén a japán szenesítési technikával készült, és saját napozóterasszal és parkolóval rendelkezik. A kétszintes épületben két hálószoba, egy fürdőszoba, egy konyha és egy irodahelyiség található.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!