Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy XI. kerületi étterem helyszíni ellenőrzése során.
A konyhatér mennyezete, oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajosan, zsírosan szennyeződött volt.
Az egységben a szükséges mosogatóhely hiányában és a korábban kiadott engedéllyel egyezően, kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.
A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek.
A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott.
A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva.
A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.
Nézze meg a hatóság felvételét az étterem állapotáról:
A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 8 tétel, mindösszesen 95,3 kilogramm nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer alapanyagot és készételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból, valamint felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.
Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
Az érintett vállalkozás adatai megtalálhatóak a jogsértés listán.