A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Brutális lépésre készül a világ leggazdagabb embere, ez fájdalmas lesz

Elon Musk And Twitter Photo Illustrations elon musk emblem feed social media tech Twitter profile phone screen illustration photo Krakow Poland September NurPhoto Horizontal COMPANY ECONOMY FINANCE ICON ILLUSTRATION LOGO PROFILE BOARD TECHNOLOGY TWITTER
Elon Musk's Twitter profile displayed on a phone screen is seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 15, 2022. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A milliárdos Elon Musk azt tervezi, hogy közel 75 százalékkal csökkenti a Twitter személyzetét. A Tesla-vezér állítólag arról tájékoztatta a leendő befektetőket, hogy 7500 főről 2000 főre csökkenti a Twitter csapatát, még úgy is, hogy egy ekkora létszámleépítés valószínűleg a felhasználói élményt is rontani fogja.
Vágólapra másolva!

A Forbes.com számolt be róla, hogy Musknak október 28-ig kell megkötnie a Twitter megvásárlására vonatkozó ügyletet. Ha az üzlet lezárul, a Twitter Musk által irányított magáncéggé válik.

Musk radikális átalakítást tervez a cég pénzügyi helyzetének javítása érdekében, de egyelőre kevés konkrét részletet közölt arról, hogy ez hogyan fog megvalósulni. A hatalmas elbocsátásokon felül állítólag létrehoz egy előfizetéses szolgáltatást is a platformon, valamint a Twitteren futó hirdetések mennyiségét is jócskán megnöveli.

A Twitter logója a kaliforniai San Franciscóban, a Twitter székházának külsején Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

Egyébiránt nem csak a Twitter berkein belül, hanem több tucat, nagy amerikai vállalatban is jelentettek be tömeges elbocsátásokat idén, a gazdasági visszaesés és a közelgő recessziótól való félelem miatt.

A Microsoft például, a hírek szerint közel 1000 alkalmazottjától válik meg.

Elon Musk Twitter profilja Forrás: NurPhoto via AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto/Jakub Porzycki

Mindenesetre Muskot biztos nem választják meg az év főnökének a Twitternél,

hiszen úgy foszt meg mintegy 5500 embert a biztos megélhetéstől, hogy ő maga a világ leggazdagabb embere. A becslések szerint vagyona 209,4 milliárd dollár (88 ezer 500 milliárd forint).

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!