A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Elindult a Ritz-Carlton első luxus tengerjárója

images Yacht Exteriors RCYC Images exterior Ritz 2018.278.jpg Evrima more water The Ritz-Carlton Yacht Collection Files
Vágólapra másolva!
Jelentős csúszás után végre elindult a Ritz-Carlton luxushajója. A tengeri szálloda minden exkluzív igényt kielégít, de a legolcsóbb jegyért már 2 millió forintot kell fizetni.
Vágólapra másolva!

Október 15-én kihajózott a Ritz-Carlton tengerjáró hajója. Az úszó luxushotel első indulása a koronavírus-járvány miatt jelentősen csúszott, ráadásul a jelentések szerint a projekt 55 millió dollárral túl is lépte az eredetileg tervezett költségvetést – írja a Yahoo News.

Az Evrima névre hallgató hajó egy hétnapos úttal kezdi meg a működését, Spanyolországból Franciaországba tartva.

A 2022 és 2024 közti útvonalak is elérhetők már. A listán szerepelnek mediterrán, karibi, közép-amerikai, valamint dél-amerikai útvonalak is. Az üzemeltető közlése szerint nem lesz két egyforma hajóút, és mindegyik hossza 4-13 éjszaka között lesz.

A 190 méter hosszú hajó 149 lakosztállyal rendelkezik, melyekben közel 300 utas fér el. Ez lényegesen kisebb, mint például a Royal Caribbean nemrég épített tengerjáróinak befogadóképessége.

Az Evrima exkluzivitását azonban nem csupán a kisebb méret garantálja.

A luxusigényeket szauna, medence, pezsgőfürdővel felszerelt spa, edzőterem (személyi edzőkkel), valamint Michelin-csillagos séf által tervezett étterem elégíti ki.

A hagyományos szállodai szobákként kialakított lakosztályok mellett elérhetők kétszintes „penthouse" lakosztályok is. Mérettől függetlenül mindegyik kabinhoz tartozik terasz, a padlótól mennyezetig érő ablak, valamint franciaágy.

A luxus azonban a körutazás árain is meglátszik. A jelenleg elérhető legolcsóbb hajóút egy öt éjszakás oda-vissza utazás a floridai Fort Lauderdale-ből, 2023 februárjában.

Ennek árai 4600 dollártól, vagyis 2 millió forinttól indulnak.

Az Isztambulból Athénba tartó, 11 éjszakás út legalacsonyabb jegyára viszont már 11 500 dollár (közel 5 millió forint), ám ez a lakosztálytól függően még magasabb is lehet.

A Ritz-Carlton közben további fejlesztésekre készül a tengeri üzletágában. A vállalat márciusban bejelentette két új tengerjáró „szuperjacht" építését.

Az Ilma és a Luminara névre hallgató hajók a tervek szerint 2024-ben és 2025-ben indulnak útnak.

A fejlesztések pedig indokoltak, ha figyelembe vesszük, hogy a luxus hajóutak piaca hatalmas növekedést produkál. A UBS október 11-én tett közzé egy elemzést, amelyben hangsúlyozták a szektor jelentős bővülését. Nem véletlen, hogy egy másik luxus vendéglátó-ipari lánc, a Four Seasons is bejelentette, hogy új tengeri körutazási üzletágat indít.

A magas keresletet támasztja alá az is, hogy a Ritz-Carlton 2022-es útjaira már csak néhány szabad hely elérhető.

A 2023-as szezon útjai közben 60 százalékban beteltek, és már a 2024-es szezon foglalásai is meghaladták a várakozásokat

– közölte a vállalat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!