Rossz hír érkezett az iPhone-rajongóknak

apple iphone 14 okostelefon smartphone
Egy vásárló a piacra dobás napján beszerzett Apple iPhone 14 Pro mobiljával
Vágólapra másolva!
Az Apple figyelmeztette a vásárlóit, hogy jelentős késésekre számíthatnak a termékek kézhezvételekor, ugyanis Kína szigorú zéro-Covid-politikája miatt bezárták a világ legnagyobb iPhone-gyárát.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy a világ második legnagyobb gazdasága nehezen tud megbirkózni a tartós Covid-korlátozások, az ingatlanpiaci visszaesés, és a globális recesszió kockázata miatti hosszan tartó kihívásokkal.

Peking hajthatatlan hozzáállása - zéró-Covid politika - a vírus terjedésének megállításához óriási gazdasági költségekkel jár.

Vasárnap 5643 új Covid-fertőzöttről számoltak be az országban, ami hat hónapja a legmagasabb napi szám. A 10 millió lakosú Csengcsou-ban, amely az egyik legfontosabb ipari város, és ahol a Foxconn gyára is található, hétfőn 3683 esetet és 22 halálesetet regisztráltak.

A Foxconn, hivatalos nevén Hon Hai Precision Industry, az iPhone-szállítmányok 70 százalékát adja világszerte.

Foxconn székháza Csengcsouban. A városban található a világ legnagyobb iPhone-összeszerelő üzeme Forrás: Imaginechina via AFP/dycj - Imaginechina/Dycj

A gyáron belül is észleltek eseteket, aminek következtében a dolgozók elmenekültek a telephelyről. Az esetekre tekintettel a kínai tisztviselők november 2-án hét napra lezárták az egész kerületet.

- írta az Apple közleményében, reagálva a kínai fejleményekre.

Egy vásárló a piacra dobás napján beszerzett Apple iPhone 14 Pro mobiljával. Az iPhone 14 sorozatot idén októberben mutatták be Kínában. Forrás: Apple

Mindenesetre a gyártási kapacitás felgyorsítása érdekében a Foxconn toborzási akcióba kezdett Csengcsou üzemében. Azon dolgozóknak, akik október 10. és november 5. között hagyták el az üzemet, 500 jüan (28 ezer forint) egyszeri bónuszt ajánlottak fel, amennyiben visszatérnek dolgozni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről