Elképesztő bejelentés: mostantól engedi a meztelen képek megosztását a közösségi oldal

25 meztelen női mellel hirdette sportmelltartóit az Adidas - Sokaknál kiverte a biztosítékot
Vágólapra másolva!
A Tumblr megváltoztatta a felhasználási szabályait: mostantól még több szabadságot ad a kreativitásnak és a művészetnek. Innentől kezdve a közösségi oldalon megtalálható alkotások tartalmazhatnak meztelen emberi testet is, azonban a szexuálisan egyértelmű cselekmények vizuális ábrázolása továbbra is tiltott.
Vágólapra másolva!

A TheVerge cikke szerint a Tumblr pár nappal ezelőtt frissítette a felhasználási feltételeinek előírásait. Az új szabályok hasonlóan viszonyulnak a szexualitás témakörével kapcsolatos korábbi megengedő hozzáálláshoz, azonban mostantól hivatalosan engedélyezik a meztelen képek megosztását.

A tartalmakat illetően egy kikötés mégis van:

a szexuálisan egyértelmű cselekmények vizuális ábrázolása továbbra is szigorúan tilos a közösségi oldalon.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A vállalat a következőket írja közleményében:

A Tumblr 2018-ban betiltotta a felnőtt tartalmakat (beleértve a női mellbimbókat ábrázoló alkotásokat is). Ekkor még a közösségi oldal a Verizon tulajdonában volt, azonban nem sokkal később a vállalat eladta a felületet az Automatticnak. Ennek a cégnek a vezérigazgatója, Matt Mullenweg, már akkor kijelentette, hogy több szabadságot szeretne adni a felhasználóknak. Természetesen a mostantól érvényes új felhasználói lehetőségekre szigorú szabályzások vonatkoznak: többek között továbbra is tilos az erotikus tartalmak hirdetése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről