A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaMagyarország-Dánia
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

A Twitter-felhasználók Elon Musk távozását szeretnék

Elon Musk, tesla, vezető
(FILES) In this file photo taken on April 11, 2022, Elon Musk, founder of SpaceX, speaks during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center in Washington, DC. - Elon Musk faces a lawsuit filed May 25, 2022 accusing him of pushing down Twitter's stock price in order to either give himself an escape hatch from his $44 billion buyout bid, or room to negotiate a discount. The suit alleges the billionaire Tesla boss tweeted and made statements intended to create doubt about the deal, which has roiled the social media platform for weeks. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Twitter-felhasználók többsége Elon Musk távozásával értene inkább egyet - derül ki a hétfőn lezárult közösségi szavazáson. A szavazást maga Musk indította vasárnap, miután a vezérigazgatóság más rivális közösségi platformok népszerűsítését és említését tiltó korlátozó intézkedés bevezetését lengette be a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A mintegy 17,5 millió válaszadó több mint fele - 57,5 százaléka - Musk távozása mellett tette le a voksát, míg a maradék 42,5 százalék a techmilliárdos maradása mellett foglalt állást.

Musk azt mondta vasárnap, hogy tiszteletben fogja tartani a szavazás végeredményét, de a távozásával kapcsolatosan eddig semmilyen információt sem osztott meg.

Nem sokkal a szavazás megkezdése után Musk így válaszolt az egyik felhasználó kérdésére, hogy van-e már új jelölt a vezérigazgatói posztra:

Elon Musk nehéz helyzetbe került a Twitternél Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A vasárnapi szavazást azután indította el Musk, hogy hétvégén a cég vezetősége közölte: a jövőben egyes közösségi platformok linkjeit nem lehet megosztani, népszerűsíteni a bejegyzésekben.
A bevezetésre váró új direktívát heves tiltakozással fogadták a felhasználók, köztük a Muskot támogató csoportok is.

Egy későbbi bejegyzésben a Musk pontosította a szabályozást. Eszerint a tiltás csak azokra a fiókokra vonatkozott volna, amelyeknek egyedüli célja a rivális közösségi platformok népszerűsítése. A Twitter-felhasználók éles kritikával illeték az új szabályozást, mert Musk korábban már megígérte, hogy csak a felhasználókkal való előzetes konzultáció után fog nagyobb szabályváltoztatásokat végrehajtani.

Musk, a világ második leggazdagabb embere októberben vált a közösségi platform többségi tulajdonosává 44 milliárd dollárért, és azonnal szervezeti átszervezésébe fogott. Első lépésben kirúgta a vállalat alkalmazottainak több mint felét, majd menesztette a teljes igazgatótanácsot, míg végül feloszlatta a vállalat biztonsági tanácsát.

A Twitter logója Forrás: AFP/Denis Charlet

A szervezetátalakítás mellett számos ellentmondásos lépést tett, többek között engedélyezte néhány felfüggesztett fiók, például Kanye West rapper és Donald Trump fiókjainak visszatérését az oldalra, ugyanakkor letiltotta a magánrepülőgépének útvonalát követő Twitter-fiókot.

Musk, aki röviddel ezelőtt elvesztette a világ leggazdagabb emberének címét, alapítója az alagútépítéssel foglalkozó The Boring Companynek, az orvosi eszközöket gyártó Neuralinknek, a SpaceX űrkutatási vállalatnak, valamint az elektromos autók gyártásával foglalkozó Teslának is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!