Főzés közben másztak elő kukacok egy adag darálthúsból

állat farm kukac hernyó tenyészt élelem étel fehérje féreg élelmezés éhínség
Jassem Buabbas, kuvaiti üzletember mutatja meg a "szuperhernyó"-kat Kabadban, a Kuvait várostól 50km-re található farmján. 2021. május 21-én. Buabbas évekig "szuperférgeket" tenyésztett állati takarmányként, és most azt reméli, hogy a hernyók hamarosan az öbölbeli polgárok étrendjét is színesíthetik. A rovarokat széles körben fogyasztják szerte a világon, és becslések szerint 1000 féle faj jelenik meg mintegy kétmilliárd ember élelmezésében Afrikában, Ázsiában és Latin-Amerikában.
Vágólapra másolva!
Sokkot kapott egy új-zélandi asszony, amikor a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari cégének darált húsából főzés közben kukacok másztak elő. 
Vágólapra másolva!

A nő a közösségi médiumok felületein osztotta meg fotóit a hátborzongató kukacokkal teli darált húsról.

A poszt mellé az asszony ironikusan csupán ennyit írt:

A bejegyzés nyomán cunamiszerű támadás zúdúlt az elméletileg friss élelmiszereket kínáló vállalatra.

A fotókon az látható, ahogy a darált húst éppen főzik, amikor számtalan kukac mászik elő belőle.

"Most beszéltem a cég képviselőjével telefonon, de nem voltak hajlandóak visszatéríteni a pénzemet, amíg nem cirkuszoltam velük. Azt is mondták, hogy nincs mód arra, hogy lemondjam a már kifizetett jövő heti rendelésem, és a darált húsos szállítmány árának is csak a felét fizetik vissza." - panaszolta a felháborodott vásárló

A cég szinte azonnal reagált a panaszos posztra: "Köszönjük, hogy felvette velünk a kapcsolatot és felhívta a figyelmünket erre az ügyre. Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen nemkívánatos kiegészítővel kapta kézhez rendelését. Kérjük, küldjön nekünk egy közvetlen üzenetet, hogy utána nézhessünk a dolognak."

A HelloFresh szóvivője a Daily Starnak azt nyilatkozta, hogy számukra mindennél fontosabb, hogy kíváló minőségű élelmiszereket biztosítsanak vásárlóik számára.

A cég továbbá azt állítja, hogy - a nő állításával ellentétben - a termék teljes árának megtérítését ajánlották fel a vásárlónak.

Forrás: Daily Star

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről