Az idei évet is kimagasló eredménnyel zárja a Gránit Bank

gránit bank
Illusztráció
Vágólapra másolva!
A GRÁNIT Bank 2022-ben is kimagasló évet zár, saját tőkéje továbbra is növekszik - áll a bank sajtóközleményben.
Vágólapra másolva!

A bankk 2022. december 29-i közgyűlésének döntése alapján a Tiberis Digital Kft. 2 milliárd forint összegű tőkeemelést valósít meg, amelynek következtében a Tiberis Digital GRÁNIT Bankban lévő tulajdonrésze 43,2 százalékról 44,8 százalékra nő.

A közgyűlésen Hegedüs Éva, a GRÁNIT Bank Elnök-vezérigazgatója és kisebbségi részvényese tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy a GRÁNIT Bank 2022-ben is kimagasló évet zár: az adózás előtt eredménye várhatóan meghaladja a 12 milliárd forintot, a mérlegfőösszege megközelíti az 1000 milliárd forintot, a bankszektor átlagához képest gyorsabb növekedést - mind a betét, mind a hitel szegmensben -, és kétszer jobb költséghatékonyságot ért el, kiváló minőségű portfólióval rendelkezik és számos innovatív megoldást vezetett be.

Idén is kimagasló eredményt ért el a Gránit Bank Forrás: Origo

Az elnök-vezérigazgató beszámolt arról is, hogy a Magyar Nemzeti Bank néhány nappal ezelőtt jóváhagyta a Bank 2022. első kilenc havi 8 milliárd forint adózott eredmény eredménytartalékba helyezését. Ennek kapcsán Hegedüs Eva kiemelte

A bank saját tőkéje a tőkeemeléssel és az eredmény visszaforgatásával 10 miliiárd forintttal nő, és meghaladja az 52 milliárd forintot, amely a pénzintézet további növekedését szolgálja.

A növekedés mellett a bank folyamatosan újabb innovációkat valósít meg, mint például a GRÁNIT Family vagy a FairPay. Mindkét innováció a pénzügyek intézésének egyszerűbbé és kényelmesebbé tétele mellett egyúttal edukációs célokat is szolgál és a társadalmi felelősségvállalást, pénzügyi tudatosságot is erősíti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről