A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Kazakhstan
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
NyílNyíl

Halálos vírust vihettek haza a brit szurkolók Katarból

haj, focista, bajnokság, katar vb, Angol játékos, őrült haj, szurkoló,
DOHA, QATAR - NOVEMBER 21: Fans of England cheer at tribune during FIFA World Cup Qatar 2022 Group B match between England and Iran at Khalifa International Stadium in Doha, Qatar on November 21, 2022. Evrim Aydin / Anadolu Agency (Photo by Evrim Aydin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A brit orvosok a teveinfluenza vagy más néven a közel-keleti légúti szindróma (Middle East Respiratory Syndrome, MERS) országos terjedése miatt aggódnak, hiszen az elmúlt hetekben brit szurkolók ezrei látogattak el a Közel-Keletre, ahol az utóbbi években kis híján 1000 ember halt meg a betegségben.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) arra kérte az orvosokat, hogy különösen figyeljenek oda a légzési nehézségekkel és lázzal küzdő páciensekre, hiszen a halálos influenza megbetegedései a közel jövőben megszaporodhatnak a szigetországban, ahogy egyre több szurkoló érkezik haza a katari világbajnokságról.

A közel-keleti országban rendezett futball tornára britek ezrei özönlöttek, akik közül sokan a tevegelést is kipróbálják, illetve kipróbálták. A MERS-t a tevékkel való szoros érintkezéssel, vagy a tevéktől származó termékek, például a nem pasztőrözött tevetej fogyasztásával lehet elkapni.

A betegség halálosabb, mint a Covid-19, a betegek több mint harmada hal meg, míg a Covidban szenvedők kevesebb mint 4 százaléka.

A teveszafari az egyik kedvenc időtöltése azoknak, akik a labdarúgó világbajnokság miatt látogatnak Katarba Forrás: Anadolu Agency via Getty Images/2022 Anadolu Agency/Anadolu Agency

Idén már két esetet jelentettek Katarban

2012 áprilisa és 2022 októbere között 12 Kelet-mediterrán és közel-keleti országban 2600 esetet regisztráltak. Az esetek közül 935 ember halt meg, amely a betegek 36 százaléka.

Egyes MERS-ben szenvedők nem mutattak tüneteket, mások viszont láztól, köhögéstől, légzési nehézségektől, hasmenéstől és hányástól szenvedtek.

A tevegelés népszerű időtöltés Katarban, mind a helyiek, mind a turisták körében. Egy tevecsorda pedig rendszeresen "járőrözik" a tengerparti sétányon; itt volt az időközben már kiesett angol csapat bázisa a Souq Al Wakra Hotelben.

A világbajnokság kezdete előtt ugyan figyelmeztették a brit szurkolókat, hogy tartsák távol magukat az állatoktól, nehogy elkapják a betegséget, azonban ezt nem sokan fogadták meg. A brit orvosok mindenesetre felkészülten várják az esetleges betegeket, bár ezidáig a szigetországban még nem jelentettek megerősített teveinfluenza esetet a Katarból hazatérő szurkolók körében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!