A friss citrusfélék, például a citrom és a narancs fogyasztása a számos ismert egészségügyi előnyük mellett még a testszagok orvoslásában is segíthetnek. Dr. David Colbert, a The High School Reunion Diet című könyv szerzője szerint az ezekben a gyümölcsökben található savak segítenek abban, hogy a viz áthaladhasson a szervezetünkön. A Bien.hu cikke kiemeli: mivel rostokat is tartalmaznak, mindezt lassan teszik, és kiöblítik a méreganyagokat, amelyek hozzájárulnak a testszagokhoz.
Nem csak annak egyéb jótékony egészségügyi hatásai miatt fontos, hogy mindig legyen friss tej a hűtőszekrényünkben. Az Ohiói Egyetem egy 2010-es tanulmánya szerint ugyanis egy pohár tej az étkezés mellé jelentős segítséget nyújthat a kellemetlen lehelet ellen. A vizsgálat kimutatta, hogy a magas víz- és némi zsírtartalmú italok, például a tej fogyasztása segíthet kellemesebbé tenni a szájszagot. Szerencsére mind az alacsonyabb, mind a magasabb zsírtartalmú tejek képesek erre.
Képes összeállítás a kellemetlen testszagot eltüntető csodaszerekről:
Az almaecetet sokan varázsszernek mondják, hiszen számos jótékony hatással bír: ilyen az emésztési problémák csökkentése, vagy a fogyás elősegítése is, de még a kellemetlen lábszag eltüntetésében is segíthet. Ezt pedig nemcsak a rengeteg tapasztalat, hanem orvosok által végzett kutatások is igazolják. Dr. Johanne Youner szerint az almaecet elpusztítja a baktériumokat és úgymond megszárítja a felesleges izzadságot, ami a lábszag két leggyakoribb oka.
A büdös lábszag nagy ellensége lehet a kukoricakeményítő is, ugyanis az képes felszívni a felesleges nedvességet, és semlegesíti a szagokat. Így amikor otthon levesszük a cipőnket, és azt érezzük, hogy annak rossz a szaga, egyből érdemes beleszórni némi kukoricakeményítőt.
Dr. Colbert arra is felhívta a figyelmet, hogy a gyomrunk és az egész bélrendszerünk állapota szorosan összefügg mindazzal, amit a bőrünkön tapasztalunk. Kutatások, köztük egy prágai tudósok által végzett, a Chemical Senses című folyóiratban közzétett tanulmány szerint a vörös húsok összefüggésbe hozhatók a rossz testszaggal. Éppen ezért Dr. Colbert a fehér halak fogyasztását javasolja helyettük, mivel azok megemésztése során nem termel kellemetlen szagokat a bőrünk. Így lapos halból, tőkehaból vagy például tilápiából is érdemes többet ennünk, a vörös húsok fogyasztását pedig csökkentenünk.