Agresszív macskák terrorizálják egy sziget lakóit - videó

pusztai macska
A pusztai macska ma már védelemre szoruló faj
Vágólapra másolva!
Nem mindennapos turistalátványosságot kínál napjainkban a japán Aosima szigete, amelyet macskák tömegei leptek el az utóbbi időszakban. A lakosság és a macskák arányát tekintve, minden helyi lakosra hat macska jut.
Vágólapra másolva!

A macskák hordákba verődve egy posztapokaliptikus filmhez hasonlóan róják a kietlen utcákat. A Promotions.hu cikke szerint rengeteg turista látogat el Aosima szigetére, hogy lássa őket.

A japán szigeten szó szerint a macskák az élet urai. Többségük vad, hiszen utcán nevelkednek, és nem igazán szokták meg az embert, hiszen nagyon alacsony a sziget lakossága.

Rendkívül neveletlenek, lopnak, koldulnak ételt az emberektől.

Ráadásul a lakosság nagy része nyugdíjas korú.

Tekintse meg a szigetről az alábbi videót:

A macskainvázión kívül nem sok minden történik a szigeten, nincsenek éttermek, nincsenek autók (a sziget másfél kilométer hosszú), sem boltok, és a megnövekedett érdeklődés ellenére szállás sincs a szigeten, így nem lehet ott éjszakázni. A halászkikötőjébe naponta kétszer jár a komp, így reggel érkezők már tudnak este távozni.

Aosimára annak idején halászhajókon vitték a macskákat, hogy megszabadítsák az ott élőket az elszaporodott egerektől. A második világháború után a lakosság nagy része átköltözött a szomszédos szigetekre, hogy azokon dolgozzin, így csak az öregek maradtak hátra, és a macskák. A háborút követően még 1000 főt számlált a sziget lakossága, ma már csak 22-en élnek ott.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről