A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sztárok történetei, és különös legendák szövik át ennek a kúriának a múltját

Madonna
Vágólapra másolva!
Piacra került egy hollywoodi kastély, melynek történetét sztárok sorsa, és legendák szövik át. Az ingatlan leghíresebb lakója Madonna volt, de az elbeszélések szerint ez lehetett a hírhedt maffiózó, Bugsy Siegel szerencsejáték-barlangja is.
Vágólapra másolva!

Most bárki megvásárolhatja azt a Mulholland Highway-i birtokot Los Angelesben, melynek történetét különös legendák tarkítják. A Castillo del Lago néven ismert, sajátos kialakítású ingatlant a neves építész, John DeLario tervezte 1926-ban, Patrick Longan olajmágnás számára – írja a Dirt.com.

Az évtizedek során a ház számos felújításon esett át, és még Madonna is élt benne az 1990-es évek közepén. A szóbeszéd szerint viszont az 1930-as években ez a volt az ismert maffiózó, Bugsy Siegel szerencsejáték-barlangja. Az 1980-as években egyébként a Beverly Hills-i zsaru forgatásán is használták a birtokot.

A házat legutóbb 2010-ben adták el Leon Max orosz-amerikai divattervezőnek, 7 millió dollárért. Most 21 millió dollárt (kb. 7,5 milliárd forint) kérnek érte.

A spanyol stílusú kúria egy egyhektáros, dombtetőn fekvő telken terül el. A 977 négyzetméter lakóterületű házban kilenc hálószoba és hat fürdőszoba található. További különlegességek közé tartozik a vetítőterem, a borospince, a tágas teraszra nyíló edzőterem, valamint a saját konyhával felszerelt személyzeti szállás.

Az ingatlan építészeti sajátossága, hogy a belépéskor egy dupla magasságú előcsarnokban találjuk magunkat, ahol egy csigalépcsős tornyot alakítottak ki. Ez köti össze az otthon szintjeit, melyek között egy régi, faburkolatos lifttel is lehet közlekedni.

A hátsó udvarban pálmafák és rózsakertek sorakoznak. A medencét és a szökőkutat füves pázsit veszi körül, az étkezőterasz mellett pedig még egy kétállásos garázst is kialakítottak a birtokon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!