Fontos közleményt adtak ki a Sopron Bank felvásárlásáról

pénz, pénzügy, pénzügyek, gazdaság, kamat, kölcsön, hitel, ügyintézés, hitel, adó, illusztráció, befektetés, grafikon, tőzsde, árfolyam
Modern people doing business, graphs and charts being demonstrated on the screen of a touch-pad
Vágólapra másolva!
A napokban több gazdasági hírportálon is megjelent a hír, miszerint a hollandiai székhelyű Trive Financial Holding felvásárolta a Sopron Bankot. Az Origo cikkét erről itt találja. A hír félreértéseknek adott teret arra vonatkozóan, hogy az ügylet érinti-e a Sopron Bank MagNet Bank által átvett ügyfélállományát. Természetesen nem érinti, mivel a Trive az ügyfélállománnyal már nem rendelkező Sopron Bankot vette meg - áll a MagNet közleményében.
Vágólapra másolva!

2022. június 27-én a MagNet Bank szerződés írt alá a hollandiai székhelyű Trive Financial Holdinggal a Sopron Bank részvények eladásáról, amihez a Magyar Nemzeti Bank is kiadta a szükséges engedélyeket.

A tranzakció 2022. november 9-i sikeres lezárultával a Sopron Bank licensz jogai és részvényeinek 100 százaléka a Trive Financial Holding B.V. tulajdonába került,

miközben a Sopron Bank 2022. június 30-val átvett ügyfelei továbbra is a MagNet Bank ügyfelei maradnak. A tranzakció nem érinti a Sopron Bank nyugat-magyarországi fiókhálózatát sem, amely 2022. első felében beolvadt a MagNet Bank fiókhálózatába.

A MagNet Közösségi Ház Forrás: MTI/Róka László

Fáy Zsolt, a magyar közösségi bank elnöke kijelentette:

Nagy örömünkre szolgál, hogy több mint 10.000 – korábban Sopron Bankos – ügyfelet győztünk meg arról, hogy a közösségi bankolás és az ezzel járó pénzügyi nézőpontváltás szimpatikus alternatíva és fontos hatással bír nemcsak az egyénre, de a bank értékközpontú tevékenysége által a társadalomra és a minket körülvevő környezetre is."

Előzmények

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között 2021. október 13-án született megállapodás, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolta a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt-t.

A tranzakcióhoz szükséges Magyar Nemzeti Bank engedélyt a MagNet 2022. február 7-én kapta meg, mellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100 százalékos leányvállalatává vált.

Kevesebb, mint 5 hónappal a tulajdonosváltás jóváhagyását követően, a MagNet Bank sikeresen végrehajtotta a Sopron Bank ügyfélállományainak saját rendszereibe történő migrálását. A közel 10.000 ügyfél, és a hozzájuk köthető folyószámlák, hitelek, betétek, tranzakciók, és kondíciók MagNet Bank rendszereibe történő integrálása több hónapos feszített, szakmailag felelős munkavégzés eredményeképpen 2022. július 1-el befejeződött.

Mindemellett 2022. második felétől a MagNet Bank fiókhálózata a Sopron Bank nyugat-magyarországi fiókhálózatával bővült:

a soproni központi fiók mellett Győrben, Szombathelyen, Keszthelyen, Veszprémben, valamint Balatonfüreden is elérhetőek a közösségi bank szolgáltatásai.

A felvásárlással a MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tett szert, de közel duplájára növelte piaci részesedését, amely lehetőséget teremt a további dinamikus fejlődésre.

A 100 százalékig magyar magántulajdonban lévő MagNet Bank az elmúlt 27 évben mindvégig nyereségesen működött a hazai piacon, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén is, mára több mint 60 ezer ügyfelet szolgál ki.

Cikkünk kiemelt képei illusztrációk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről