Bejelentették, hol épül fel a Tesla következő gyára

tesla, autó, bemutató, gyár, berlin, németország
Bemutatták a GIGA 001-es rendszámú Tesla-autót a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó Gigafactory nevű gyárának megnyitóján a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében.
Vágólapra másolva!
Igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések: a Tesla következő gyára valóban Mexikóban épül fel. Igaz, nem azon a helyszínen, mint amit a mexikói elnök favorizált.
Vágólapra másolva!

A Tesla a 2023-a befektetői nap alkalmával hivatalosan is bejelentette, hogy

Mexikóban, mégpedig Nuevo León állam fővárosához, Monterreyhez közel építi fel következő gyárát.

Az üzemről egyelőre egy látványterv mellett annyit árultak el, hogy itt is készül majd a harmadik generációs platformra épülő autójuk, és azt is hangsúlyozták, hogy nem a meglévő gyárakból költöztetnek majd ide termelést, hanem azokat kiegészíti majd az új üzem - írja a Villanyautósok.hu.

A Tesla mexikói üzemének látványterve:

A Tesla az új olcsóbb modellel talán megcélozhatja a dél-amerikai piacot is – jelenleg Mexikótól délre egyetlen országban sincs jelen a márka sem a képviseleteivel, szervizeivel, sem a töltőhálózatával.

A bejelentés kapcsán érdekesség, hogy az azt megelőző napokban tele volt a sajtó a mexikói elnök nyilatkozataival, aki teljesen más helyszínre, más államba szerette volna telepíteni a gyárat, ám végül nem így lett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről