A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Eladó Los Angeles egyik legromantikusabb otthona

Vágólapra másolva!
Eladó egy különleges, spanyol stílusú ingatlan Los Angelesben. Amellett, hogy a ház igazi mediterrán, romantikus hangulatot sugároz, a város történelmében is fontos szerepe volt.
Vágólapra másolva!

Talán már Los Angeles lakosai közül is kevesen maradtak, akik tudják, ki volt John Anson Ford, aki Los Angeles megyei felügyelőjeként egykor sokat tett a településen tapasztalható korrupció visszaszorításáért. Ford emellett a helyi művészeti életnek is elkötelezett támogatója volt.

A 100 éves korában, 1983-ban meghalt Ford 1934 és 1958 között töltötte be a felügyelői tisztséget, és a halála után több közterületet is elneveztek róla a városban. Ford négy évtizeden át élt abban a Loz Feliz-i rezidenciában, amely most piacra került – írja a Dirt.com.

A különleges, spanyol stílusú épület tervezőjének neve nem maradt fenn, azt viszont tudni, hogy az ingatlan 1932-ben épült, Arthur E. Cummings biztosítási bróker számára. Ford 14 évvel később vásárolta meg a házat, és a haláláig itt is élt.

A cseréptetős, romantikus hangulatú hacienda U-alakban terül el egy központi udvar körül. Az 557 négyzetlábas telken elhelyezkedő 422 négyzetméter lakóterületű ingatlanban öt hálószoba, illetve négy egész és két félfürdőszoba található, több emeleten elosztva. A hirdetési fotók alapján legalább két fürdőszobában megtalálhatók még az eredeti Art Deco csempék, és a hozzáillő berendezési tárgyak.

Az egyedi karakterjegyek között találhatók még a beépített könyvespolcok, a francia ajtók, a szárnyas ablakok, valamint a kovácsoltvas lámpatestek és korlátok.

Az ingatlan legutóbb 2020-ban cserélt gazdát, akkor 3,6 millió dollárért. A jelenlegi tulajdonos most 4,5 millió dollárt (kb. 1,6 milliárd forint) kér érte.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!