A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy brit férfi megnyerte egy vetélkedő főnyereményét, de ezt sokáig titkolnia kellett

font bankjegyek
Vágólapra másolva!
Daniel O'Halloran életének nagy pillanata volt, amikor tavaly részt vett az ITV tévécsatorna vetélkedőjén. A 24 éves angol fiatalember fordulóról fordulóra remekül válaszolt a logikát és a józan észt próbára tevő kérdésekre, és elérkezett a négymilliós feladványhoz. Miután erre is helyesen válaszolt, kiszállhatott volna a versenyből, de nem elégedett meg ennyivel, és a következő adásban elvitte a negyvenmillió forintnak megfelelő fődíjat.
Vágólapra másolva!

A Blikk cikke szerint a férfi öröme határtalan volt, de nem oszthatta meg szeretteivel, bármennyire szerette volna közölni velük, hogy gazdagok lettek.

Szerződés kötötte ugyanis, hogy addig titokban kell tartania az eredményét, amíg a vetélkedőt műsorra nem tűzi a csatorna.

Azt álmában sem gondolta, hogy erre csaknem egy év múlva, idén április végén kerül sor.

"Az elmúlt kilenc hónapban a családom azt hitte, hogy elvittem a tízezer fontot (kb. négymillió forint), mert lehetetlen lett volna elhallgatni, hogy nem jöttem el üres kézzel.

– nyilatkozta az üzemvezetőként dolgozó nyertes a The Standard című lapnak.

"Az utolsó kérdésnél meg voltam róla győződve, hogy rossz választ adtam, de még akkor sem bántam meg, hogy továbbmentem a játékban. Akkor pedig pláne nem, amikor kihirdették az eredményt. Emlékszem, anyukám és apukám is felhívott, és fél órán át külön-külön faggatott arról, hogy mi történt."

A férfi azonban nem szegte meg a titoktartási szerződést sem akkor, sem a rá következő hónapokban. Félrevezetően annyit mondott, hogy néhány kérdésre rossz választ adott. Ráadásul nem is költhette a frissen szerzett millióit, mert a kisvárosban pillanatok alatt híre ment volna. Április 29. után azonban valóságos hősként ünnepelték a településen, és végre a negyvenmillióját sem kell titkolnia.

"A szüleimnek idén lesz a 25. házassági évfordulójuk. Eredetileg azt terveztem, hogy partit rendezek nekik erre az alkalomra, de meggondoltam magam: elutazunk az összes fesztiválra, amire csak kíváncsiak, és én fedezek minden költséget" – ígérte a nyertes.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!