A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNValter Attila
16:32KerékpározásVerseny
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:35AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Remek hírt kaptak a feltörekvő magyar vállalkozások

Enis Hulli és Arin Ozkula, az 500 Emerging Europe társalapítói, valamint Deme Géza, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója (Fotó: Kaiser Ákos)
Enis Hulli és Arin Ozkula, az 500 Emerging Europe társalapítói, valamint Deme Géza, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója (Fotó: Kaiser Ákos)
Vágólapra másolva!
A Széchenyi Alapok 10 millió euróval beszáll az 500 Emerging Europe amerikai hátterű befektetőcég legújabb tőkealapjába, amelynek irodája Budapesten lesz - közölte a magyar állami tőkefinanszírozó. 
Vágólapra másolva!

Kiemelték, hogy az üzlet eredményeként tehetséges magyar vállalkozások korai tőkebefektetésre kaphatnak lehetőséget, továbbá közvetlen hozzáférést is nyerhetnek egyebek között az Egyesült Államok áru-, szolgáltatás- és tőkepiacához. Hozzátették: a legjobban teljesítő vállalkozások akár újabb tőkeemelési körökben is részt vehetnek. A közlemény szerint a későbbi befektetők a legnevesebb kockázati alapkezelők a világon, mint például Tiger Global, a Sequoia, a Two Sigma, az Y-Combinator vagy a Techstars.

A módszerrel számos céget tudtak a nulláról 100 millió dollár feletti értékeléshez segíteni - írták.
Az új alap befektetői elsősorban magánbefektetők, ezen felül jelen van benne az EBRD is. A megállapodás szerint a 500 Emerging Europe kelet-közép-európai központját Magyarországon hozza létre, helyi alkalmazottakat foglalkoztat, befektetői eseményeket rendez az országban, továbbá tehetséggondozó program indítását tervezi.

Az együttműködés része továbbá, hogy a Széchenyi Alapok teljes befektetésének megfelelő összeget Magyarországon és a szűkebb régióban fektetik be a következő években - olvasható a közleményben. A Széchenyi Alapok több mint 150 milliárd forintos vagyont, benne 80 portfóliótársaságot kezel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!