Utasokkal tesztel repülő járműveket a szöuli önkormányzat

Pilóta nélküli légitaxi Dél-Koreában
Szöul, 2020. november 11. Az Ehang kínai pilóta nélküli légijárműveket gyártó vállalat EH216-os dróntaxijának tesztelése a dél-koreai közlekedési minisztérium rendezvényén a Szöultól nyugatra fekvő Joido szigetén 2020. november 11-én. MTI/EPA/Dzson Hon Kjun
Vágólapra másolva!
A szöuli önkormányzat jövőre repülő járműveket fog tesztelni a dél-koreai főváros felett egy olyan projekt részeként, melynek célja hogy 2025-re új közlekedési eszközök kerüljenek forgalomba a dél-koreai nagyvárosokban - közölte a város önkormányzata.
Vágólapra másolva!

A városi légi mobilitás (Urban Air Mobility, UAM) névre hallgató projektben a légi járműveket a városi és külvárosi területeken belüli alacsonyabb magasságban történő utas- vagy teherszállításra használják, nagy előnyük hogy kifutópályákat vagy hosszabb felszállási területet nem igényelnek.

Szöul Forrás: Getty Images/Chung Sung-Jun

A szöuli önkormányzat a földügyi minisztériummal közösen kétlépcsős tesztet hajt végre az év második felében, hogy ellenőrizzék a projekt biztonságát

- közölték a városi tisztviselők.

Elsőnek kiválasztják a légi járművek leendő üzemeltetőit, majd megvizsgálják a lehetséges repülési útvonalakat, a járműbiztonság kérdését, a zajszennyezést és tesztelik a légi közlekedéshez szükséges kommunikációs hálózatokat.

Az önkormányzat már több repülési útvonalat is kiválasztott a teszteléshez, 8 és 18 kilométeres szakaszokat próbálnak ki majd a légi járművekkel a projekt második, tesztelési fázisában. Emellett már megkezdték azon helyszínek felkutatását is, amelyek a légi járművek számára a le- és felszállást fogják majd biztosítani.

Pilóta nélküli légijármű a dél-koreai közlekedési minisztárium rendezvényén a Szöultól nyugatra fekvő Joido szigetén 2020. november 11-én Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A szöuli önkormányzat a tervek szerint még idén bemutatja a részletes UAM terveit, amely a főváros légi mobilitási stratégiájának közép- és hosszú távú céljait is ismerteti majd.

A cikk kiemelt képe illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről