A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Jóváhagyták a laborban növesztett hús forgalmazását Amerikában

Singapore approves lab-grown 'chicken' meat
Eat Just húsmentes hús
Vágólapra másolva!
Az amerikai szabályozó hatóságok engedélyezték az állati sejtekből készült csirkehús értékesítését, így két kaliforniai cég számára lehetővé válik, hogy árulhassák a laboratóriumban előállított terméküket különböző szupermarketeknek és éttermeknek.
Vágólapra másolva!

A mezőgazdasági minisztérium zöld utat adott az Upside Foods és a Good Meat cégeknek, hogy az Egyesült Államokban elsőként árulhassanak olyan fogyasztási célú húst, amit laborban állítottak elő. Ez a lépés a hústermelés új korszakát indíthatja el, ami akár az állattenyésztéshez köthető, kedvezőtlen környezeti hatások drasztikus csökkentéséhez vezethet.

Ennek egyik oka, hogy az állattenyésztéssel járó, üvegházhatású gázok kibocsátásával kapcsolatos ismeretek bővülnek, amivel párhuzamosan nő a húshelyettesítők iránti kereslet is.

Laborban készült hús (Illusztráció) Forrás: Eat Just

Az Upside Foods vállalata úgy állítja elő a sejtkultúrás csirkét, hogy

a sejteket élő állatokból nyerik ki, majd ezek segítségével rozsdamentes acéltartályokban húst növesztenek.

Mivel a technológia még viszonylag új, a vállalat még nem képes olyan mértékben előállítani a termékét, mint a húsfeldolgozók a hagyományos húst. Emiatt pedig a sejtekből növesztett hús még egy ideig nem lesz kapható az amerikai élelmiszerboltokban, azonban exkluzív éttermekben a közeljövőben már felszolgálhatják a vendégeiknek. Az Upside Foods a Bar Crenn nevű San Francisco-i étteremmel lépett partnerségre, míg a Good Meat ételeit egy washingtoni étteremben szolgálják majd fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!