A világ legelső hotdogját 1867-ben egy német hentes, Charles Feltman árusíthatta utcai standján. A káposztás, frankfurti kolbászos verzióját azonban a férfi nem Németországban, hanem New Yorkban kínálta. Coney Island lakosai körében nagyon gyorsan népszerű lett, és a 19. század végére már Amerika-szerte ezt falatozták a nézők a nemzeti sporttá vált baseball meccsein.
A hot dog kifli, amit ma is eszünk, csak 1904-ben jelent meg:
a 20. század elején egy Feuchwanger nevű árus még fehér kesztyűt is adott az étel mellé, így vevői nem kenték össze magukat vele.
A kesztyűket azonban nem kapta vissza, ezért gondolt egyet, és megbízott egy péket, hogy süssön olyan zsemlefélét, amibe bele tudja tenni a húst. Így született meg a ma is ismert hot dog.
Mutatjuk, a mai modern világunkban hogyan gondolták újra ezt az azóta is töretlenül népszerű finomságot az amerikai éttermek, és miért kerül némelyik verziója döbbenetesen sokba.
A Rare Lounge egy intim, kortárs vendéglátóhely, amely az Encore Boston Harbor szállodában található, és olyan luxusfalatokat kínál, mint a szarvasgombás grillezett sajt és a 17 dolláros "disznó a takaróban" hot dog. Mint minden más ezen a listán, ez is egyedi és luxus ízkombinációt kínál: a Wagyu marhahúskolbászból készült, harapható méretű, mini finomságokat fűszerekkel ízesített leveles tésztába csomagolják, és füstölt ketchuppal, valamint steakhouse majonézzel tálalják.
A sztárszakács Gordon Ramsay híres Las Vegas-i éttermének étlapján egy nagyon kreatív - és nagyon drága - hot dog szerepel, a 18 dolláros Bloody Mary Dog. Ez egy baconbe tekert 30 centiméter hosszú hot dog, tetején uborkával, ropogós hagymával és Bloody Mary ketchuppal.
Ez a hot dog a Wynn Las Vegas Casino and Resort Charlie's Bar & Grill étlapján szerepel, és tele van egyedi ízekkel. 18,50 dollárért egy marhahúsból készült hot dogot kapunk, amelyet ráncos burgonyakéreggel és mozzarella sajttal körítenek.
Ez a bisztró Los Angelesben egy tengerparti vendéglátóhely, ahol martinit, osztrigát és egy 25 dolláros hot dogot fogyaszthatunk. A kenyérben lévő Peads and Barnetts sertéskolbászt francia hagymalekvárral, sajtfondüvel és fűszeres mustárral gazdagítják.
Cikkünk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!