A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Soha nem történt még olyan, mint amit Taylor Swift turnéjától várnak

music Horizontal
US singer-songwriter Taylor Swift performs onstage on the first night of her "Eras Tour" at AT&T Stadium in Arlington, Texas, on March 31, 2023. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)
Vágólapra másolva!
Taylor Swift Eras Tour nevű koncertturnéját nemzetközi állomásokra is kiterjesztették, a rendezvénysorozat könnyedén elérheti az 1 milliárd dolláros bevételt. Ezzel pedig az énekesnő történelmi rekordot dönthet.
Vágólapra másolva!

Taylor Swift Eras Tour nevű turnéja jelenleg még csak az Egyesült Államokban zajlik, de már így is hatalmas iránta az érdeklődés. A 33 éves énekesnő turnéjának bevételei már most meghaladták Bruce Springsteen, Harry Styles és Elton John idei turnéinak bevételeit, és jó úton jár ahhoz, hogy mindenkori rekordot döntsön.

A koncertsorozatot eredetileg 52 amerikai állomásra tervezték, ám ezt azóta kibővítették 54 nemzetközi helyszínnel.

Swift így a következő hónapokban Európában, Dél-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában is fellép. A jelenlegi tervek szerint a turné 2024. augusztus 17-én fejeződik be, Londonban.

Az Eras Tour eddig 300,8 millió dollár bevételt hozott, ahogy az átlagos koncertjegyek 253 dollárért (kb. 88 ezer forint) keltek el. Fellépésenként közel 54 ezer jegyet értékesítettek, így Swift 22 koncert után eddig több mint 1 millió jegyet adott el.

A Pollstar becslése szerint az 1 milliárd dolláros bevételi álomhatárt jövő márciusban, a szingapúri fellépések során érheti el a turné. Ha pedig ez valóban megtörténik, akkor Swift mindenkori rekordot döntene.

A jelenlegi éllovas ugyanis Elton John, akinek a 2018 és 2023 közötti Farewell Yellowbrick Road nevű turnéja 887 millió dolláros bevételt generált.

A brit zenész ezzel Ed Sheerent előzte meg, aki korábban a Divide Tour nevű, 2017-2019 között rendezett turnéjával vezette a listát, 776 millió dolláros bevétellel.

Swift koncertsorozata a jegyeladások mellett további 2 millió dolláros bevételt hozhat az egyes állomásokon eladott termékek révén. Taylor Swift fellépésein 75 dollárért árulnak pulóvereket, 55 dollárért ingeket és 45 dollárért pólókat.

Ezek azonban csupán a turnéból adódó közvetlen bevételek. Vagyis ebben nincsenek benne a látogatók további kiadásai, például az utazásra, a szállásra vagy az egyéb fogyasztásra fordított költségek. Ha ezeket is figyelembe vesszük, akkor egyes elemzések szerint Swift turnéja csak az Egyesült Államokban mintegy 5 milliárd dolláros gazdasági forgalmat generálhat.

Forrás: New York Post

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!