A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A rejtélyes Project 42 lehet a Tesla 51-es körzete, vizsgálat indult

Tesla giga, Németország, Tesla Car Factory Berlin-Brandenburg weather energy Transportation Tesla Electromobility USA Factory Horizontal ECONOMY COMPANY TRAFFIC
02 January 2023, Brandenburg, Grünheide: The battery production building on the site of the Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg by US electric car manufacturer Tesla. According to Tesla, it currently employs more than 7,000 people at its plant in Grünheide. Soon there will be 12000 employees at the Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg. With the planned expansion, there would then be even more. Tesla says it wants to shift as much traffic as possible from road to rail. The existing Tesla site covers around 300 hectares. Another 100 hectares are now being added. Photo: Patrick Pleul/dpa (Photo by PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet is vizsgálatot indított a Tesla ellen egy bizonyos "42-es projekt" néven hivatkozott, rejtélyes vállalati részleg vagy kezdeményezés miatt. 
Vágólapra másolva!

Az Insider úgy tudja, hogy a sejtelmesen csak 42-es projektnek hívott tevékenység valójában az Elon Musk számára készülő üvegház építését takarja. Az ügyről a The Wall Street Journal (WSJ) írt részletes beszámolót. Az üzleti lap bennfentes személyekre hivatkozva azt állítja, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOC) és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) annak próbál utánajárni,

vajon Musk vállalati pénzt költ-e magánjellegű vásárlásokra, és ezt a mostani projektet mennyiben finanszírozza a Tesla.

A New York déli körzetének amerikai ügyészi hivatala idézést küldött több volt és jelenlegi Tesla alkalmazottnak is, akik közül néhányat szeptemberi bírósági megjelenésre szólítottak fel.

Illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Patrick Pleul

A vizsgálatról azonban sem a DOC, sem a SEC, sem a Tesla vezetősége nem volt hajlandó részleteket elárulni.

Júliusban a WSJ arról számolt be, hogy a projekt egy üvegépület terveit tartalmazza, amelyet a Tesla gigagyárának közelében állítanának fel a texasi Austinban, és belső információk szerint a Tesla vezérigazgatójának háza lenne. Értesülések szerint a projekt egy "drámai üvegfalú épületet" takar, amelyben különféle lakóegységek, például hálószoba is helyet kapna.

A projekt és egy bizonyos Afshar azt követően került a hatóságok látókörébe, hogy hír érkezett egy különleges üvegfajtára vonatkozó megrendelésről. Oknyomozó újságírók ekkor megkeresték ezt az Omead Afshar-t, aki a Tesla texasi gyárának egyik vezetője, és aki állítólag részt vett az építőanyagok beszerzésében. Azonban a férfi nem volt hajlandó nyilatkozni.

A vállalati pénzeszközök személyes kiadásokra történő felhasználása törvénytelen lehet - különösen, ha egy nyilvánosan jegyzett, tőzsdén forgó vállalatról van szó. Ha ilyen simlisség kiderülne, az adóhatósági vizsgálathoz és a részvényesek pereskedéséhez vezethetne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!