Paula Deen amerikai sztárséf a Georgia állambeli Savannahban él, ahol fiaival, Jamie-vel és Bobby Deennel a The Lady & Sons étterem és a Paula Deen's Creek House tulajdonosa és üzemeltetője. Emellett - eddig - 15 szakácskönyv szerzője.
A mesterszakács a déli stílusú főztjéről vált ismertté, televíziós műsorát savannah-i otthonából forgatja.
Tágas otthoni konyhája 2005 óta ad otthont műsorának. A ház egyébként eladó, méghozzá 12.5 millió dollárért. A konyha a súlyos mennyezeti gerendáival hagyományos esztétikát képvisel. Az elrendezése ezzel szemben mégis modern. A berendezések között ugyanúgy megtalálható a Deen számára elsődleges fontosságú olajsütő, egy főzőtűzhely, és egy légkeveréses sütő is. A séf az összes modern konyhai eszközt egy szekrényben tárolja, távolabb a főzőzónától. Ahogy az egész konyha, a mosogató sem hétköznapi, hiszen annak mérete vetekszik egy normál fürdőkádéval.
Guy Fieri, a Food Network arca egy 360 négyzetméteres mesés ingatlan tulajdonosa a kaliforniai Santa Rosában, amelyben egy tágas 84 négyzetméteres konyha található. A sztárséf olyan különleges konyhai berendezésekkel rendelkezik, mint egy több elemből álló hűtőgép.rendszer, egy nagy teljesítményű megaégő, amely képes felmelegíteni egy 75 literes jambalaya fazekat - a jambalaya egy karibi pikáns, fűszeres, kolbászos, rizses, húsos ételkülönlegesség -, egy 27.500 BTU-s (8 kW) gáz wok-égő, és egy újrahasznosított pajtafából készült konyhapult.
Fieri konyhájának egyik figyelemre méltó jellemzője a kórházi stílusú lábpedálok beépítése, amelyek lehetővé teszik a konyhai csaptelep kéz nélküli működtetését,
így biztosítva az optimális higiéniát a főzési folyamat során.
Julia Child-nak, a sztárszakácsok egyik legbefolyásosabb alakjának olyan konyhája volt, ami a mai szemmel nézve viszonylag szerénynek mondható.
Ez a konyha, ami három főzőműsorának is hátteréül szolgált, ma a washingtoni National Museum of American History kiállítási tárgyaként látható.
Child férjével együtt tervezte meg birodalmát, ahová emelt pultokat építettek, hogy az asszony magas termetével kényelmesen dolgozhasson az ételeken. A konyha központi eleme egy sokoldalú, gáz- és elektromos tűzhelyekkel felszerelt főzősziget, amely a televíziós felvételek során a hagyományos konyhaasztalt helyettesítette. A konyha kifogástalan szervezettségét az átgondoltan elhelyezett kampók, lyuktáblák és mágneses csíkok biztosítják, így minden eszköznek és használati tárgynak megvan a maga helye.
Ina Garten karrierjét a Fehér Házban kezdte, ahol az Egyesült Államok költségvetés-kezelési hivatalának (OMB) volt a munkatársa. Séf-pályafutása a Barefoot Contessa nevű ínyencboltjának megnyitásával vette kezdetét. Garten ezt követően számos bestseller szakácskönyvet írt, majd ő lett a Food Network televíziós csatorna Barefoot Contessa című műsorának házigazdája.
A sztárséf tágas konyháját Hamptonsban egy pajtában alakították ki.
A House Beautiful magazin az "Év konyhája" címet adományozta ennek a konyhának 2009-ben, amelyet később lemásoltak a Rockefeller Centerben rendezett kiállításra. A Frank Greenwald építész által tervezett helyiség a mosogató, a tűzhely és a hűtőszekrény klasszikus munkaháromszögét hangsúlyozza, biztosítva a kényelmet főzés közben. A konyha különlegességei közé tartozik a rekeszek nélküli mosogató, a Caesar-kőből készült munkalap, a Viking tűzhely és egy Viking indukciós tűzhely - ez utóbbi két perc alatt képes felforralni a vizet. A nyitott polcokkal pedig sokkal gyorsabbá válhat a munkavégzés.
Cikkünk a következő oldalon folytatódik, lapozzon!