Kukkolásra biztatja felhasználóit a Tinder

Young,Woman,Using,Dating,App,On,Mobile,Phone date,couple,smartphone,use,screen,find,friend,affair,communicati Tinder
Young woman using dating app on mobile phone
Vágólapra másolva!
Új funkciót tesztel a gyártó a Tinder nevű népszerű mobilos társkereső alkalmazásban. Eszerint a felhasználók korlátozott idejű hozzáférést adhatnának másoknak ahhoz, hogy az illetők megtekintsék az általuk érdekesnek talált profilókat, és tanácsot adjanak arra vonatkozóan, érdemes-e randevúzni az illetővel.
Vágólapra másolva!

24 órán át tekinthetik meg a Tinder-felhasználó által előzetesen kiválasztott profilokat azok, akiket a randialkalmazás felhasználója előzetesen kiválaszt erre a Tinder Matchmaker nevű új funkcióval. Ennek lényege, hogy a kiválasztottak - közeli barátok illetve családtagok - véleményt mondhassanak, tanácsot adhassanak a felhasználónak azzal kapcsolatban, hogyan döntsön egy-egy profil sorsát illetően. Azaz kik felé jelezze érdeklődési, később esetleg randevúzási szándékát.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Ahhoz, hogy egy Tinder-felhasználó valakitől tanácsot kérhessen, az illetőnek nem kell az alkalmazás használójának lennie. Az is kiderült, hogy a tanácsadásra kiválasztott felhasználók egy csoportot képeznek az alkalmzás szemszögéből, azaz vélhetően értesülni fognak arról, ismerősük még kiktől kér tanácsot az adott profilt illetően. A tanácsadók ugyanakkor nem dönthetnek arról a potenciális randipartnerről, azaz nem utasíthatják el, illetve nem kedvelhetik a profilt a felhasználó nevében.

A vállalat a fejlesztésről kiadott sajtóközleményben egy korábbi kutatásra hivatkozik.

Ennek eredménye szerint az egyedüálló társkeresők 75 százaléka - azaz minden négy személyből három - havi több alkalommal is megbeszéli randevúzási szokásait barátaival.

A cég erre építve élesíti az applikációban az új funkciót, egyelőre 15 országban. Az Egyesült Királyságban, Amerikában, Ausztráliában és néhány más államban próbálhatják ki először azt a felhasználók, mielőtt az új funkció globálisan aktívvá válna.

A Tinder azt közölte, hogy a randik megszervezése szerintük "csapatsport", de randevúzási szakértők szerint a funkció komoly adatvédelmi aggályokat vet fel - írja a BBC.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről