A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A MOL Nyrt. lett az év vállalata

SZAJLAI Csaba; VARGA Mihály
Budapest, 2023. november 16. Varga Mihály pénzügyminiszter (b3) és Szajlai Csaba, a Figyelő című üzleti hetilap főszerkesztője (j5) a kitüntetettekkel a Figyelő Top 200 gálaesten a Corinthia Hotel Budapestben 2023. november 16-án. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Megjelent a Figyelő TOP200 Magyarország legnagyobb cégeit összesítő kiadvány. A szerkesztőség idén is az OPTEN Informatikai Kft. adataira támaszkodva állította össze a vállalkozások rangsorát. Az évkönyv idei tematikája az orosz-ukrán háború „árnyékában" elért vállalati növekedés, illetve a 2022-es gazdasági folyamatok. A Figyelő több mint 20 éve állítja össze a legnagyobb vállalkozások rangsorát.
Vágólapra másolva!

A 2022-es pénzügyi évre vonatkozó 200-as rangsor szereplői 2022-ben átlagosan 50 százalékkal növelték árbevételüket, ami jóval nagyobb ütemű bővülés volt, mint a 2022-es infláció volt.

A Figyelő TOP200-as listájának 2022-es első négy helye változatlan maradt 2021-hez képest. Az első tíz között azonban három új cég jelent meg, megváltoztatva a tavalyi sorrendet. A legnagyobb ugrást a Wizz Air érte el ebben a körben, ami nem meglepő, tekintettel a járvány utáni fellendülésre.

A Figyelő TOP200 listájának idei első tíz helyezettje, illetve a vállalatok tavalyi pozíciója Forrás: Figyelő

A tavalyi céglistára való bejutás két végletét vizsgálva az látszik, hogy az árbevétel terén hatalmas különbségek mutatkoznak.

Az árbevétel maximuma 2022-ben közel 10 ezermilliárd forintra emelkedett, ami hihetetlenül magas, 65,6 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Ugyanakkor a minimális összeg, már amivel be lehetett kerülni a 200-as elitbe, ugyancsak jelentősen nőtt. Csak egy példa: azzal a bevételi mutatóval, amellyel idén el lehetett csípni a 200. helyet, tavalyelőtt a 159. helyre került volna a társaság. Érdemes itt leszögezni, hogy ez nem csak pozitívum. Ezek az adatok ugyanis azt mutatják, hogy egyre szélesebb az árbevétel-különbség a vállalatok, vagyis az elit elitje és a lista vége felé szereplő vállalkozások között.

Összesen 25 vállalat csatlakozott a TOP-lista azon köréhez, amelyben az árbevétel kétszeresét is meghaladta a növekedés.

Az üzleti környezet változásai azonban éreztették hatásukat. Tizenegy vállalkozásnak ugyanis csökkent az árbevétele, bár így is képesek voltak megtartani helyüket a TOP200-rangsorban. Egyébként ez a felemás teljesítmény tavalyelőtt is fellelhető volt.

Varga Mihály pénzügyminiszter (b3) és Szajlai Csaba, a Figyelő című üzleti hetilap főszerkesztője (j5) a kitüntetettekkel a Figyelő Top 200 gálaesten a Corinthia Hotel Budapestben 2023. november 16-án Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Hagyományosan a Figyelő TOP200 Gálán adták át a Figyelő által felkért zsűri ajánlásával az Év vállalata, az Év pénzügyi vállalkozása, az Év innovatív vállalata díjakat. Ugyancsak a november 10-én megrendezett Figyelő TOP200 Gálán adták át az OPTEN Stabilitás, valamint a Provident Társadalmi és Hasznossági Díjat. A Nemzeti Útdíj Szolgáltató Zrt. a Közlekedéstudományi Egyesülettel közösen a Közlekedési Innovációs Díjat adta át.

Díjak:

Az év vállalata – MOL Nyrt.

Az év pénzügyi Vállalkozása – MBH Bank Nyrt.

Az év innovatív Vállalata – Zollner Kft.

OPTEN Stabilitás Díj – Bonafarm Zrt.

Az év sztorija Díj – KAVOSZ Zrt.-Garantiqa Hitelgarancia Zrt.

Provident Társadalmi és Hasznossági Díj – MEDITOP Gyógyszeripari Kft.

NÚSZ-KTE Közlekedési Innovációs Díj – Unitef'83 Zrt.

Szakmai zsűri:

Búza Éva - az MNB Monetáris Tanács tagja

Takács Balázs - TDK Hungary Components Kft ügyvezető igazgató

Mager Andrea - Szerencsejáték Zrt. vezérigazgató

Egerszegi Ádám - MBH Bank Nyrt. vezérigazgató-helyettes

Csorbai Hajnalka - OPTEN Kft. stratégiai igazgató

Bacsa György - Mol-csoport stratégiai ügyvezető igazgató

Tálos Péter - Foxconn-csoport magyarországi alelnök

Szajlai Csaba - Világgazdaság, Figyelő főszerkesztő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!