Milliárdosok káprázatos világvégét túlélő bunkere: az Oppidum túlélő komplexum

Oppidum luxusbunker, A Company Offer $100 M Ultra-Luxury Bunkers ODDSHOT
--- See SWNS story SWNAbunker --- Want to survive the apocalypse in style? A company are offering to construct ultra-luxury bunkers under your mansion. Swiss firm Oppidum has unveiled its new L’ Heritage fortified underground residences for "the most powerful individuals in the world". The 1,000sqm structures are described as "optimised for super-luxury everyday lifestyle, while prepared for all surface threats."
Vágólapra másolva!
Mivel a koronavírus világjárvány nagyon mély és közvetlen nyomokat hagyott az emberekben, a tudósok pedig már újabb hasonló járvánnyal riogatnak, és a globális feszültségek is napról napra fokozódnak, egyáltalán nem meglepő, hogy meredeken nő a luxus és atombiztos bunkerek iránti kereslet. Természetesen a világ megagazdagai - akiknek a vagyona eléri vagy meghaladja a harmincmillió dollárt - már elkezdtek felkészülni a legrosszabbra, és olyan luxus menedékházakba fektetnek be, ahol biztonságban meghúzhatják magukat, ha eljön a világvége. Itt teljes személyzet, orvos, ápolónő, rengeteg enni- és innivaló várja őket, no meg mindenféle luxus. Az úszómedencéktől kezdve a golfpályákon át a filmszínházakig és bowlingpályákig mindennel megpakolva ezek a bolygó legluxusabb földalatti menedékei. Ezek közé tartozik az Oppidum túlélő komplexum is. 
Vágólapra másolva!

Bár egy földalatti luxusbunker koncepciója, amit arra terveztek, hogy mindenféle drága és feleslegesnek tűnő pazarló kiegészítőkkel telepakolva segítsen túlélni egy globális katasztrófát, teljesen disztópikusnak tűnhet, a svájci Oppidum cég pontosan ezt tervezte meg. Az Oppidum arra törekszik, hogy a lehető legbiztonságosabb nyugalmat nyújthassa milliárdos ügyfeleinek.

Az Oppidum luxusbunker felszíne Forrás: Oppidum / SWNS/© Oppidum / SWNS/Oppidum / Swns

A "világ legnagyobb milliárdos bunkereként" emlegetett Oppidum a cseh vidékre tervezett menedékkoncepció. Amint elkészül, a világ legnagyobb milliárdosainak búvóhelye lehet, 30 ezer négyzetméteres alapterülettel. Mint minden hasonló épületnél, itt is a legfontosabb a biztonság és a védelem, így épül hozzá egy földalatti óvóhely is, helikopterleszállóval és automatizált védelmi technológiával.

A pazar fejlesztésre vonatkozó tervek szerint egy már meglévő katonai bunkert alakítanának át: a történelmi komplexumot a cseh kormány és a szovjetek építették 1984-ben, a hidegháború csúcspontján. A nukleáris támadástól kezdve a természeti katasztrófákig mindent kibír, így ideális jelölt a katasztrófavédett luxusprojekthez.

Jakub Zamrazil ingatlanvállalkozó 2013-ban szerezte meg a bunkert, és nekilátott a világ egyik legluxusabb földalatti óvóhelyének megtervezéséhez, amely akár 10 évig is képes biztonságban és a megszokott életmódban tartani lakóit.

A földalatti komplexumban egy nagy 627 négyzetméteres főapartman, hat darab egyenként 160 négyzetméteres lakosztály és rengeteg prémium felszerelés és kényelmi szolgáltatás lesz. A komplexum tervei szerint mozi, biliárdterem, játszószobák és egy kiterjedt könyvtár is lesz majd benne. A földalatti rejtekhelyen rengeteg tárolóhelyet is kialakítanak, ami 10 évre is elegendő étellel és itallal tudja majd ellátni a lakókat. Az Oppidum lakóterei a világ legjobb ötcsillagos szállodai lakosztályaival vetekednek majd, csúcskategóriás bútorokkal és a legmodernebb szórakoztató berendezésekkel.

A nappalik és a hálószobák a hírek szerint virtuális ablakpanelekkel lesznek ellátva, amelyek azt az illúziót keltik, mintha a lakók a külvilágban lennének.

A komplexumon belül minden lakosztályhoz tartozik egy elegáns fürdőszoba, pezsgőfürdőkáddal, esőzuhannyal és dupla mosdókagylóval.

A lakók bezártságérzetét lesz hivatott csökkenteni a földalatti kert, ahol szimulált természetes fényben pihenhetnek, vagy akár úszhatnak is a hatalmas medencében.

A cég az egészséges életmód és a fittség fenntartására is gondolt: az itteni edzőteremben a legmodernebb gépek kapnak majd helyet, a futópadoktól és az ellipszis trénerektől kezdve az edzőkerékpárokon át a mellkasi nyomógépekig.

A tervek szerint a létesítményen belül konferencia- és kommunikációs terem, kórház és fogorvosi rendelő is helyet kap.

A bunkert egyetlen vevő számára tervezték, de végül a milliárdos tulajdonos igényei szerint fog majd végleges formát ölteni. Nem világos, hogy az óvóhely már valósággá vált-e, vagy hogy valaha is megvalósul-e - a The Guardian azt állította, hogy a tervek nem többek, mint egy "CGI vágyálom", de az is lehet, hogy csak titokban tartják a projektet.

Forrás:Loveproperty.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről