A SpaceVIP az egyike az első luxus-űrturizmusra szakosodott vállalatoknak, amely egy hatfős csoportot repítene egyenesen a sztratoszférába, hogy aztán ott elfogyaszthassák a valaha volt legdrágább ételt. Ezt Rasmus Munk, a koppenhágai kétszeres Michelin-csillagos Alchemist étterem séfje fogja elkészíteni.
Magát az űrballont, vagy űrkapszulát a Space Perspective nevű cég üzemelteti, amely a tervek szerint az év végén elindítja első olyan tesztrepülését, amelyben immáron emberek is részt vesznek, a kereskedelmi repülések pedig 2025-ben indulnának.
A Space Perspective székhelye a NASA-komplexumban található - írja a Roadster.
A hatórás út során az utasok egészen a sztratoszféráig emelkednek, ahonnan rálátnak az egész Floridai-félszigetre. A különleges fogást akkor szolgálják fel, amikor a nap felkel a Föld mögött. Mindezt potom 495 ezer dollárért, azaz nagyságrendileg 178 millió forintért tehetik meg.