Brutális összeget keresett a Balázs Kicks

Vágólapra másolva!
A 2021-ben alapított vállalat tavaly 1 milliárd 517,7 millió forint értékben adott el termékeket.
Vágólapra másolva!

Óriási növekedést produkál a Balázs Kicks, a cég gyors ütemű fejlődése egyelőre megállíthatatlannak tűnik. Ezt az is mutatja, hogy tavaly az árbevétel túllépte az egymilliárd forintot, a nyereség a 100 millió forintot – számol be arról a Világgazdaság.

Ez azért is különösen izgalmassá teszi a cég növekedését, mert a Balázs Kickset csak 2021-ben alapította meg Pachert Balázs. Ugyanakkor az üzleti adatok mutatják, hogy a sneakerbirodalom mára kifejezetten nagyra nőtt.

Az, hogy mekkora üzlet a sneaker, azt jelzi, hogy 

a vállalat tavaly 1 milliárd 517,7 millió forint értékben adott el termékeket, ami 146,2 millió forintos adózott eredményre volt elég. 

Mindkét értéknél több mint 50 százalékos növekedésről lehet beszélni az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Pachert Balázs így 163 millió forint osztalékot vehetett fel a cégből.

sneakers, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Unsplash / Taylor Smith

2022-ben a cégnek 933,7 milliót tett ki az értékesítési árbevétele, míg az adózott eredménye csak 92,6 millió forint volt. A Balázs Kicksben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is vásárolt.

A sportcipő-birodalom kapcsán emlékezetes eset volt 2023-ban, amikor az üzletben kiállított 4,5 millió forintot érő  Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt ellopták az üzletből. Később a különleges, méregdrága sneaker és az elkövetők is meglettek.

Miként az Origo akkor beszámolt róla, a tettes két férfi volt, akiket meglehetősen érdekes körülmények között, krimibe illő módon fogtak el a rendőrök.

Az esettel kapcsolatban sok emberben felmerült akkor a kérdés, hogy miért kerül 4,5 millió forintba egy sportcipő. Kiss Márk ruhatervező az Origónak elmondta, hogy az ilyen cipők azért kerülnek ilyen sokba, mert limitált szériásak, nagyon kevés készül belőlük. Például 100, vagy 1000 darab, amiket utána elosztanak az országok között, valahova csak pár darab kerül. Csak kijelölt üzletekben lehet ezeket megvenni, vagy online rendelni.

Az ilyen cipők értéke évről évre növekszik, vannak olyanok, akik befektetésnek veszik meg.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről