Mutatjuk, hogyan érdemes utasbiztosítást kötni a nyaralás előtt

Vágólapra másolva!
Az utasbiztosítás nagy nyugalmat adhat az embereknek, amikor külföldi nyaralást terveznek - azonban nagyon fontos, hogy körültekintően és alapos utánajárással válasszunk biztosítási csomagot.
Vágólapra másolva!

Senki sem szeret azon aggódni a nyaralása alatt, hogy mi van, ha valami balul sül el, elveszik a poggyász, vagy ami még rosszabb, kórházba kerül valaki. Éppen ezért a szakértők arra ösztönöznek minden nyaralót, hogy gondoskodjanak megfelelő utasbiztosításról.

Kelly Whittington, az Aviva utazási kárrendezési igazgatója szerint az utasbiztosítás értékes nyugalmat adhat az embereknek. Kifejtette, hogy a lehetséges kárigények vonatkozhatnak külföldön történő orvosi ellátást igénylő balesetre vagy betegségre, ahogy arra is, ha eltűnik egy értékes, szeméyles tárgyunk, de 

felhasználható arra is, ha a nyaralást közvetlenül megelőzően olyan rendkívüli esemény következik be a nyaraló életében, amely miatt le kell mondania az egész nyaralását 

- ilyen lehet például egy haláleset. 

utas, utazás, repülőtér, utasbiztosítás,
A kép csak illusztráció
Fotó: AFP

A szakértő néhány hasznos információt is elárult az utasbiztosítás lehetséges buktatóiról, amelyeket érdemes elkerülni, amikor a nyaralást fontolgatjuk.

Hatalmas hiba lehet, ha az utolsó pillanatra hagyjuk az utasbiztosítás megkötését

A szakértő szerint nagyon fontos, hogy már a nyaralásunk (repülőjegyek, szállás) lefoglalásakor, és kifizetésekor gondoskodjunk az utasbiztosításunk megkötéséről is. Ezzel akár még sok pénzt is megspórolhatunk magunknak, hiszen a biztosítás annak a költségét is fedezi, ha előre nem látható esemény, például betegség, sérülés, vagy haláleset miatt közvetlenül az utazás előtt mindent le kell mondanunk. Ha valaki azt tervezi, hogy csak a repülőtéren köti meg a biztosítását, akkor a két héttel az utazás előtt történő esetleges vészhelyzet miatt az összes kifizetett pénze elveszik. 

A kép csak illusztráció
Fotó: unsplash

Sokan elfelejtik, hogy az utasbiztosítás akár személyre is szabható

Érdemes meggyőződni arról, hogy az utasbiztosítási szerződés minden egyes pontja megfelel a személyes, egyéni igényeinknek. Whittington azt tanácsolja, hogy azok a nyaralók, 

akik a kikapcsolódásuk ideje alatt például búvárkodni, vagy egyéb speciális sportot szeretnének űzni, olyan biztosítást kössenek, ami egy esetleges sérülés esetén ezt is lefedi. 

Emellett azt is ellenőrizni kell, hogy a biztosítás valóban érvényes legyen a célországban. A biztosítási dokumentumok ellenőrzése csak néhány percet vesz igénybe, de ezzel akár több ezer fontot is megtakaríthatunk magunknak, abban az esetben, ha kárigényt kell benyújtanunk, és a biztosítás nem terjed ki a célországra. 

Whittington hangsúlyozza annak fontosságát is, hogy informálni kell a biztosítót minden olyan kórelőzményről vagy egészségügyi változásról, amely a biztosítás megkötése után, de még az utazás előtt következik be. Ez azért annyira fontos, mert így a biztosító megfelelően tudja értékelni az ügyfél egészségügyi kockázatát. 

Whittington tanácsai mellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy több biztosítónál is kérjünk ár-, és szolgáltatás ajánlatot, hogy megtalálhassuk a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot.

Forrás: Daily Record

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről