Eladták Budapest egyik legmeghatározóbb szállodáját

Vágólapra másolva!
Új tulajdonosa van a Körszállóként közismert Hotel Budapestnek, amely teljes körű felújításra és műszaki modernizációra szorul. A szállodát megvásárló Market Asset Management Zrt. nagy fejlesztést tervez.
Vágólapra másolva!

A Danubius Hotels Zrt. megállapodást kötött a Market Asset Management Zrt.-vel a Hotel Budapest, közismert nevén Körszálló eladásáról. 

Az 1967-ben átadott szálloda teljes körű felújításra, műszaki modernizációra szorul, ami hatalmas beruházást igényel.

A koronavírus-járvány alatti üzemszünete után, 2021 szeptemberétől, a Hotel & More Szállodák Zrt. bérli a létesítményt, amelyet azóta kollégiumként és nagyvállalati dolgozói szálláshelyként működtet. A tulajdonosváltást követően az üzemeltetés továbbra is az ő feladatuk lesz.

A Danubius Hotels Zrt. a bérbeadás óta a Körszállóban nem foglalkoztat munkatársakat, így a szállodalánc munkavállalóit az eladás nem érinti – tájékoztatták a Turizmus.com-ot.

Hotel Budapest
A Hotel Budapest az utóbbi időben kollégiumként és dolgozói szálláshelyként működött
Fotó: MTI/Jászai Csaba 

A leendő új tulajdonos Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója, Makra Sándor elmondta, küldetésük, hogy az országban egyedülálló, prémium-ingatlanportfóliót hozzanak létre. "Vállalatunk célja olyan magas minőségű ingatlanok létrehozása, amelyek fenntartható értéknövekedést hoznak, és minden esetben hozzájárulnak az épített környezet színvonalának növeléséhez" - közölte a vezérigazgató. 

A Körszálló vonatkozásában is magas hozzáadott értékű beruházást terveznek, melynek részletei még kidolgozás alatt állnak.

A Világgazdaság a céggel kapcsolatban kiemeli: a Market Asset Management Zrt. viszonylag új szereplő a piacon, de tőkeerős hátterének és kiterjedt, speciális szaktudásának köszönhetően már most jelentős résztvevője a magyar ingatlanfejlesztői szektornak és a Market csoport tagja.

Ahogy az Origo beszámolt róla, a közelmúltban egy másik patinás budapesti szálloda is új tulajdonoshoz került. A hotelt megvásárló BDPST Group, a turisztikai ingatlanok magyarországi piacán meghatározó társaság tervei szerint az egyedi adottságokkal bíró, ikonikus ingatlant a védett épület műemléki értékeinek megóvásával, helyreállításával egy korszerű ötcsillagos hotellé alakítják. A Gellért Szállóval a felújítását követően egy újabb unikális, felső kategóriás hotellel bővül a BDPST Group budapesti szállodaportfóliója.

A hotel az idei évtől teljes körű, műemlékvédelmi előírások mentén zajló komplex felújításon megy keresztül, és várhatóan 2027-ben nyitja meg újra kapuit, mint a Mandarin Oriental első Magyarországon üzemeltetett hotelje.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!