Az utcán magára hagyta a csecsemőjét egy amerikai nő

Vágólapra másolva!
Egy amerikai nő az utcán magára hagyta csecsemőjét, akire egy házaspár talált rá.
Vágólapra másolva!

Egészen megrázó dolog történt Texasban még június 15-én, ugyanis egy házaspár arra lett figyelmes kora reggel séta közben, hogy van az utcán egy törülköző. Mikor közelebb értek, akkor látták meg, hogy mozog, és kilóg alóla egy köldökzsinór – egy újszülött volt a földön, valaki ott hagyta a sorsára.

A házaspár azonnal értesítette a hatóságokat, és a gyereket utána rögtön kórházba szállították. Szerencsére jól van, állítólag nem lesz baja, de szinte csak a csodának köszönheti az életét.

A Ripost kiemeli: a hatóságok visszanézték a környéken lévő kamerák felvételeit, és látták, hogy nem sokkal az újszülött felfedezése előtt egy férfi odaviszi, körbenéz, lerakja, majd elrohan – a házaspár még látta is elfutni az illetőt, de akkor még nem sejtették, hogy miről van szó.

A rendőrség most próbálja megtalálni a férfit, aki csak úgy ott hagyta a sorsára az újszülöttet, hogy felelhessen a szörnyű cselekedetéért, ami akár tragédiával is végződhetett volna.

Egy másik eset tragédiával végződött

Tragikus véget ért azonban egy másik hasonló eset szintén az Egyesült Államokban, amelyről a napokban számolt be az Origo. A kukába dobta újszülött csecsemőjét egy 18 éves amerikai nő, és hagyta meghalni. Rövidesen ítélet születhet az ügyben.

Mindez még tavaly augusztusban történt, amikor az egyik helyi kórházból hívás érkezett az alabamai rendőrkapitányságra, miszerint egy fiatal nő megpróbálta visszaszerezni újszülött fiát. 

Újszülött, csecsemő
Képünk illusztráció 
Fotó: Pixabay

A dothani rendőrség sajtóközleményéből az derült ki, hogy az akkor 18 éves Jakayla Ashanti Williams azt állította, hogy augusztus 13-ai otthonszülése után néhány órával egy kórházi alkalmazott gondjaira bízta csecsemőjét. Arról azonban már nem volt semmiféle feljegyzés, hogy Williams a kórházban hagyta volna újszülött kisbabáját. 

Egy törvény értelmében ugyanis a kismamáknak lehetőségük van arra, hogy sértetlen és egészséges újszülöttjüket otthagyják anélkül, hogy jogi következményektől kellene tartaniuk.

A rendőrség beszámolója szerint a nyomozók hamarosan kiderítették, hogy Williams egyáltalán nem ment be a kórházba, helyette állítólag egy helyi lakópark előtti kukában hagyta a csecsemőjét. 

Ahhoz, hogy a tettéért ne ítéljék el, a tinédzser ügyvédeinek egyértelmű és meggyőző bizonyítékokkal kell alátámasztaniuk, hogy a lány a bűncselekmény elkövetésekor beszámíthatatlan volt, és hogy a képtelen volt értékelni tetteit. 

Végül még aznap beismerte, hogy miután tizenegy nappal korábban megszülte gyermekét, nem vitte be a kórházba, hanem helyette - egy takaróba csavarva - a kukába dobta az újszülöttet, aki akkor még élt. Amennyiben Williamst bűnösnek találják, akár halálra is ítélhetik őt. Ha azonban elmebetegségére hivatkozva nem találják bűnösnek, akkor szintén a bíróság dönti el azt is, hogy elmegyógyintézetbe kerül-e. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről