Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

400 forintért vett házat egy férfi Olaszország egyik legszebb részén

Vágólapra másolva!
Egy brit férfit barkácsmesterként dolgozik, és hogy megvalósítsa álmát, Olaszországban, azon belül is Szicíliában vásárolt egy házat, mindössze 85 penny-ért, (nagyjából 370 forintért) amit aztán teljesen felújít.
Vágólapra másolva!

A 31 éves George Laing egy háromszintes házat újít fel Szicíliában, Olaszországban. A szűkös költségvetés és a lakás felújítási tapasztalat híján mégis eltökélt szándéka, hogy álmai otthonát megalkossa. Annak ellenére, hogy kevesebb, mint 15 000 fontot költött, (nagyjából 7 millió forint) George egy komplett otthonra, bútorokra tett szert, és kapcsolatokat épített ki új szomszédaival. A férfi úgy érezte mindezt meg kell tennie, hogy elmeneküljön az Egyesült Királyságbeli szürke, hétköznapi élete elől - számolt be a Daily Star.

Miközben a legolcsóbb európai otthonokat nézegette, George belebotlott az Euro Houses projektbe, amely elhagyott épületeket árul Olaszország-szerte szinte minimális összegért.

olasz, ház, házvétel, felújítás, olasztország, George Laing, 31
A felújítandó ház. Fotó: Instagram/george_laing_ 

George észrevett egy lepusztult három hálószobás házat a dombtetőn fekvő szicíliai Mussomeli faluban. Mivel nem volt esély rá, hogy megszerezze azt az 50 000 fontot, amibe átlagosan egy Euro Houses projekt újraépítése kerül, George egyik költségcsökkentési módszere az volt, hogy maga végezte el a munkát.

A fiatal háztulajdonos pedig figyelemreméltó előrehaladást ért el, mindössze 15 000 fontnyi költségvetéssel.

A The Sun szerint a következőket mondta:

 "Soha nem csináltam még ilyet, de a YouTube meglepően informatívnak bizonyult, emellett pedig részt veszek online elektromos és vízvezeték-szerelő tanfolyamokon.

Természetesen mindez óriási kihívás, ugyanis hat hónapba telt, mire bevezettem a villanyt.

"Vannak alkalmak, amikor azon tűnődöm, vajon többet haraptam-e, mint amekkorát meg tudok rágni."

olasz, ház, házvétel, felújítás, olasztország, George Laing, 31
Fotó: Instagram/george_laing_ / Instagram/george_laing_

George izgatott volt, amikor megtalálta a 85 pennys otthont, még az omladozó falak és a benőtt gaz ellenére is, és azt mondja, most boldogabb, mint valaha. Úgy véli, hogy az egyik legjobb dolog Szicíliában élni, ugyanis az Egyesült Királysághoz képest óriási az életmódbeli különbség.

Mussomeli azt mondja,

megérkezése pillanatától érezi a közösségen belüli erős összetartozást és barátságot.

Egy másik nagyon vonzó tényező az olcsó étel- és italválaszték volt. Hozzátette: "Jó dolog sokkal olcsóbban vásárolni. Szicíliában 1,50 euróért kap egy sört vagy koktélt, vagy 2 euróért egy pohár bort, míg az 7.50 fontba került Londonban.

olasz, ház, házvétel, felújítás, olasztország, George Laing, 31
Fotó: Instagram/george_laing_ / 

Elmondása szerint a Google Fordítónak köszönhetően szívélyes kapcsolatot tudott kialakítani a helyiekkel.

"Minden ételt ezekből a helyi éttermekből és kis szupermarketekből vásároltam, így gyorsan kapcsolatokat építhettem ki a helyiekkel" - mondta.

"Könnyebb, mert az itt élő embereket nem éri az a fajta stressz, amit London okoz."

George, barátai intelmei ellenére, biztos benne, hogy ez volt a helyes döntés. Szicíliában töltött időszakának egyik fénypontja a reggeli kávé a napfényes erkélyén, 765 méter magasságban.
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről