Világszenzáció lett egy meghökkentő budapesti nyilvános vécé

Vágólapra másolva!
Gyorsan világhírű lett egy különös budapesti nyilvános vécé, ahol nem kevesebb mint ezer forint a használati díj. Mégis elözönlik a nem mindennapi toaletet az érdeklődők, akik szívesen szelfiznek a helyszínen, majd töltik fel a fotókat a közösség oldalakra. Mutatjuk ezt a különleges illemhelyet.
Vágólapra másolva!

Különleges illemhellyel gazdagodott nemrég a pesti attrakciók sokasága, méghozzá a Dorottya utcai Madame Tussauds épületében kialakított Pop&Roll Art Toilet formájában.

A neopop art stílusú környezetbe ültetett mellékhelyiség, a színes, különös, meghökkentő és ötletes belsőépítészeti megoldások Kiss Miklós dizájner és képzőművész tervei alapján valósultak meg.

A közösségi médiában pillanatok alatt ismertté vált vécé tervezőjének nemrég zárult a művészeti kiállítása a rendhagyó térben, ahol csaknem 100 műalkotást mutattak be.

A népszerű pesti illemhely híre pillanatok alatt elterjedt a világban, külföldi és hazai utazási bloggerek, influenszerek és hétköznapi turisták egyaránt lelkesen posztolnak, szelfiznek és videóznak onnan.

image

Érdekes, hogy népszerűbb a külföldiek körében – állapította meg egy magyar utazási blogger, aki azt is elárulta, teljesen véletlenül akadt rá a különleges pesti toaletre egy külföldi lány Instagram oldalán, magyaroknál nem is nagyon látta korábban.

A tíz női és tíz férfi vécé között nincs két egyforma, mindegyik fülke egyedi dizájnt kapott - írja a Világgazdaság

A vécére ezer forintos belépőt kell fizetni. A különös hely az alapvető funkciót is tökéletesen ellátja, vagyis igazi nyilvános illemhelyként működik és rendszeresen takarítják.

Érdekes, hogy egy különleges dizájnnal kialakított vécé mennyire felkeltheti a turisták figyelmét. A budapestihez hasonló jelenség játszódik le ugyanis Új-Zélandon, ahol látogatók százezrei özönlenek lefényképezni azt a nyilvános vécét, amelyet Friedensreich Hundertwasser épített.

Az Északi-szigeten, háromórányira Aucklandtől van egy kis település, ahol akkor is megállnak a turisták a nyilvános vécénél, ha épp nem tör rájuk a szükség. Kawakawa ugyanis arról híres, hogy itt alkotta meg egyik különleges művét Hundertwasser. Ahogy az Origo is megírta, a világhírű osztrák építész az 1970-es években Új-Zélandra költözött, ezt az illemhelyet pedig 1999-ben hozta létre.

A vécét a volt bányászváros azért rendelte meg tőle, hogy azok a turisták, akik a közeli Bay of Islandsre autóznak, itt is megálljanak. Céljukat elérték: rengeteg turista keresi fel a különleges épületet, hogy megörökítse a kamerájával.

A valaha lepukkant főutcán pedig most éttermek és kávézók várják a látogatókat.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről