Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Eladó a Beverly Hills-i túlélőerőd, amely nem csak védelmet nyújt, elképesztően látványos is

Vágólapra másolva!
Eladó Los Angelesben Beverly Hills városrész egyik legegyedibb épülete. Amely ráadásul igazi védelmet biztosít.
Vágólapra másolva!

Eladja a Beverly Hillsben található ingatlanát a ruházati kiegészítőkről és szemüvegekről ismert Oakley márka alapítója, James Jannard. Bár a márka már nem az övé - 2007-ben 2,1 milliárd dollárért eladta azt - az azért kapott összegből még mindig futja vásárlásokra. 

Az alábbi képen látható ingatlant Jannard még 2009-ben vette, 19,9 millió dollárért. Ez került most eladósorba. Nem akármilyen épületről van szó: az ingatlan a brutalista építészeti stílus egyik amerikai példája. A hatalmas épület a beton mindent uraló látványával leginkább egy erődre emlékeztet:

image

Az állítólag az angliai Stonhenge által inspirált épületben 5 hálószoba és 10 fürdőszoba található. Belső kialakítása is ugyanazokat a jegyeket hordozza, mint a külső megjelenése: hatalmas beton térelválasztók, nagy belmagasság jellemzi. Saját házimoziszoba, edzőterem, felvonó, úszómedence, sőt, egy borospince is az ingatlan része.

Az épülettel együtt annak bútorzata is eladó. A berendezési tárgyak döntő többsége egyedi, megrendelésre gyártott darab.

Beverly Hills erődje 68 millió dollárért került a piacra, ez nagyjából 25,3 milliárd forintnak felel meg.

Bár ez az összeg hatalmas, még mindig visszafogottnak tekinthető Jannard nemrég eladott másik ingatlanának árához képest. A tervező-üzletember a közelmúltban Malibuban adta el egy meg nem nevezett magánszemélynek óceánparti kúriáját. 

Az ingatlan eladási ára 210 millió dollár volt, ami egyúttal a jelenlegi rekordot jelenti Malibuban. Az Egyesült Államokban többen attól tartanak, hogy ez az ügylet felfelé mozdítja még a kevésbé exkluzív ingatlanok árait is.

Az óceánparti villát még 2001-ben szerezte meg, 39 millió dollárért. Így bár az ingatlan több mint húsz éven át tulajdonában volt, még az inflációval együtt is Jannard szépen keresett az eladásán. Az üzletember tulajdonában egyébként további ingatlanok is találhatók Amerika-szerte. 

Arról nincs információ, hogy a malibui villáért és a most eladásra kínált betonerődért befolyó pénzzel van-e valamilyen konkrét terve. Jannard vagyona 1,3 milliárd dollár.

Cikkünk kiemelt képe illusztráció.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről