A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Vajon földönkívüliek építették ezt a rejtélyes ajtót a sziklafal kellős közepébe?

Vágólapra másolva!
Érdekes felvétel került fel a közösségimédia-oldalakra egy sziklafalon elhelyezkedő titokzatos ajtóról. Számos teória született a keletkezésére vonatkozóan, köztük egy észszerű magyarázat is.
Vágólapra másolva!

Első ránézésre teljességgel érthetetlen, hogyan és miért építettek egy sziklafal kellős közepére egy olyan ajtót, aminek semmilyen funkciója sincs. A Kínában a Shangdong tartományban található Woniu hegységben egy ilyen nehezen magyarázható különlegességre bukkantak, ami sokak érdeklődését felkeltette, és a furcsa bejáratról egy drón segítségével készítettek látványos videót, és persze a közösségi médiában egyből elindultak a találgatások.

Egyesek a mesterséges intelligenciával magyarázták a dolgot, mondván, csakis manipulált felvételről lehet szó, ám annak ellenére, hogy a technológia ma már minden probléma nélkül képes egy ilyen videóval átverni az embereket, ezek valódi képsoroknak bizonyultak - írta meg a Promotions.hu.

Egy mindössze néhány napja érkezett, azóta meglehetősen népszerűvé váló hozzászólás azonban egészen egyszerű magyarázatot adott az ajtóra, pontosabban annak elhelyezkedésére:

Az ajtó valaha egy robbanóanyag-raktár bejárata volt egy kőbányában. Figyeljék meg az aljából kiálló köveket, eredetileg a talajszintre építették, de most már úgy néz ki, mintha eleve arra a kiálló sziklára épült volna. 

Végül annyi sziklát robbantottak le körülötte, hogy az egykor talajszinten elhelyezkedő ajtó alatt mára magas sziklafal tátong” – fogalmazott egy kommentelő, amivel lehet, hogy meg is fejtette a sziklafalba vájt ajtó rejtélyét.

szikla, sziklafal, fal
Fotó: AFP

De rejtélyes ajtók felfedezéséről a világ más pontjairól érkeznek hírek, több ilyenről beszámolt már az Origo is. Nagy figyelmet kapott például a közelmúltban az amerikai Wisconsinban élő Zwick házaspárnak az esete, akiket hatalmas meglepetés ért, amikor kinyitották az új házuk kertjében található gigantikus vasajtót. Először azt gondolták, csak egy üres tér van mögötte, de rengeteg meglepő dologra bukkantak.

Amikor kinyitották, kiverte őket a veríték:

az ajtó mögött egy 80 négyzetméteres terület volt, amolyan házi bunker, amelyet még az 1960-as évek elején építettek.

A bunkerben két hétre való élelmiszert találtak, meg egy halom felszerelést, többek között orvosi kellékeket, szerszámokat, lámpákat. Vagyis olyan dolgokat, amelyek arra voltak hivatva, hogy a túlélést segítsék. Valamint rengeteg, a hatvanas évekre utaló holmira bukkantak.

(Cikkünk kiemelt képe illusztráció!) 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!