Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nagy bejelentés a Gránit Banktól az otthonfelújítási programmal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
Mától a Gránit Banknál digitálisan is beküldhetők az Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázatok a bank által üzemeltetett MFB Pont Plusz fiókok mellett. Az online beküldési folyamattal elkerülhető a fiókbeli sorban állás, akár otthonról elvégezhető az előzetes online kalkuláció, amellyel mindenki személyre szabottan megtudhatja mekkora lesz a havi törlesztőrészlete és a vissza nem térítendő támogatás mértéke. Az igényléshez szükséges összes dokumentum beküldhető elektronikusan, a VideóBankban pedig segítenek az ügyintézésben, ha szükség van rá.
Vágólapra másolva!

A bank innovációjának köszönhetően az ügyfelek az igényléshez szükséges előzetes kalkulációt otthon elvégezhetik. A bank honlapján található kalkulátor megmutatja, hogy jogosultak-e a programban való részvételre, és mekkora vissza nem térítendő támogatást kaphatnak az igényelhető finanszírozáson belül - hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet. A kalkuláció keretében megismerhetik a személyre szabott havi törlesztőrészletet is, így könnyebben tervezhetik a felújítás anyagi oldalát. Ezt követően az igényléshez szükséges dokumentumokat is - fiókbeli sorban állás nélkül – online beküldhetik.

A Gránit Bank az összes támogatott, illetve kedvezményes lakossági hitelkonstrukció igénylését lehetővé teszi digitális formában, így természetes volt, hogy a most induló Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázat benyújtását is lehetővé teszi online a lakosság számára

 - emelte ki Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese. „A személyes tanácsadás is megoldható fiókbeli sorban állás nélkül, elegendő hívni a VideóBankot, ha kérdés merül fel vagy segítség kell az ügyintézéshez” – tette hozzá.

A bank honlapján elvégezhető kalkulációhoz csak néhány alapadatra van szükség, így az ingatlan adataira, hogy kiderüljön, megfelel-e a program feltételeinek, majd az igénylő(k) adataira és a háztartásra vonatkozó pénzügyi információkra. Meg kell adni a felújítási projekt tervezett költségét és az energiamegtakarítás vállalt mértékét, illetve az ingatlan helyét és az igényelt futamidőt. A kalkulációt követően az igénylési elindításához digitális ügyfélfiókot kell regisztrálni, ahol majd feltölthetők a szükséges dokumentumok. 

A feltöltési folyamat során részletes információt kap az igénylő a dokumentumok kitöltésével kapcsolatban. A feltöltött dokumentumok és azok kitöltése ellenőrizhető, majd azok egy kattintással beküldhetők. Amennyiben hiánypótlásra van szükség, arról a bank az ügyfélfiókba küld értesítést, a javított dokumentum is oda tölthető fel. A folyamat során természetesen bármikor kérhető tanácsadó segítsége Videóbankon munkanapokon 8-21 óra között vagy e-mailben.

gránit bank, gránitbank
A Gránit Bank a most induló Otthonfelújítási Programhoz kapcsolódó finanszírozási pályázat benyújtását is lehetővé teszi online a lakosság számára
Fotó: Gránit Bank 

Emellett népszerű az ügyfelek körében a Gránit Banknál a babaváró, és annak online igénylési folyamata. Ez idén tovább növelte a bank piaci részesedését, a kihelyezett hitelek összege ötször akkora mértékben nőtt, mint a piaci állomány. 

A piaci térnyerésben jelentős szerepe van annak, hogy a Gránit Bank az év végi csúcs előtt élesítette a továbbfejlesztett, end-to-end digitális babaváró hiteligénylési folyamatát.

A népszerű hitelt így még élményszerűbben és gördülékenyebben, akár 30 perc alatt lehet igényelni, amivel idén az ügyfelek több mint 92 százaléka élt.

A kényelmes kölcsönigénylés is közrejátszott abban, hogy a Gránit Bank babaváró hitelállománya tavaly novemberről decemberre 8,4 százalékkal nőtt, szemben a piac 1,4 százalékos bővülésével.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről