A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ritka ereklyét vehetnek most meg a Bowie-rajongók

Vágólapra másolva!
Újabb kiadvánnyal bővült a David Bowie életművét feldolgozó sorozat. A brit rockzenész legjobb lemezeinek egyike, az eredetileg 1972-ben megjelent The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars korszakához kapcsolódó különleges doboz igazi kincseket rejt a gyűjtők számára.
Vágólapra másolva!

A Rock 'n' Roll Star! című doboz az 1971-1972-es időszakra fókuszáló monstre, öt CD-t és egy blu-ray-t tartalmazó kiadvány, amely a Warner Music gondozásában jelent meg, a Magneoton magyarországi forgalmazásában.
 A "Ziggy Stardust" David Bowie ötödik albuma volt és eredetileg az RCA Victor lemezcég jelentette meg 1972-ben. A koncertalbum, vagy ha úgy tetszik, rockopera hozta meg az áttörést az előadó-dalszerző számára. A glam rockos zenével kísért történetben Bowie alteregója, Ziggy Stardust, az idegen lény a központi szereplő, akit megmentőként küldenek a Földre egy közelgő apokaliptikus katasztrófa előtt.

A most megjelent gyűjtemény David Bowie utazását tárja fel 1971 februárjától egészen a Ziggy Stardust karakter megalkotásáig, vagyis a The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders from Mars felvételéig, és megörökíti mindazt, amely a Ziggy-jelenséget övezte.

A Ziggy-albumon olyan korszakos dalok szerepelnek, mint a Five Years, a Moonage Daydream, a Starman, az It Ain't Easy, a Suffragette City vagy a Rock 'n' Roll Suicide.
A kiadványon található felvételek túlnyomó többsége az album dalainak különböző változata. Van köztük szállodában gitárral rögzített demó, műsorok Bowie-tól és csapatától a BBC rádió- és televíziós műsorai számára, a negyedik korongra került koncertanyagot 1972. október 1-jén az Egyesült Államokban, a Boston Music Hallban vették fel. 

A doboz igazi csemege a gyűjtők számára, hiszen további 29 korábban kiadatlan számot is tartalmaz: korai demókat, felvételeket Bowie mellékprojektje, az Arnold Corns előadásában, továbbá az énekes otthonában felvett próbák hangfelvételeit.

Az eddig kiadatlan dalok sorában hallható a Lady Stardust alternatív változata, a Ziggy-albumról lemaradt Shadow Man, valamint számos különleges feldolgozás. Utóbbiak közé tartozik a Who dala, I Can't Explain, a Velvet Underground két felvétele, a Waiting for the Man és a White Light/White Heat, illetve a Chuck Berry előadásában ismertté vált Round and Round. Az egész anyagot az eredeti lemez producere, Ken Scott keverte újra.

David Bowie
Izgalmas kiadvánnyal bővült a David Bowie életművét feldolgozó sorozat 
Fotó: Jimmy King 

A box hatodik lemeze egy blu-ray, amelyen az eredeti Ziggy Stardust-album mixe mellett a 2012-es újramaszterelt változat, további 2003-as mixek hallhatók, valamint az album  egy korai, 1971 decemberi verziója Waiting in the Sky (Before the Starman Came to Earth) címmel. Utóbbi számait a londoni Trident stúdióban rögzítették, és négy extra dallal egészült ki, amelyek nem kerültek fel a végső korongra.
Az 5 CD/blu-ray szett két könyvet is magában foglal. Az első egy 112 oldalas kiadvány, amely részletes jegyzeteket, korabeli kritikákat és cikkeket, ritka fényképeket, valamint a szemtanúkkal készült vadonatúj interjúkat is rejt. A második igazi kincs lehet a rajongók számára, hiszen Bowie személyes Ziggy Stardust jegyzetfüzeteinek 36 oldalas kivonatát tartalmazza.

A most kiadott felvételeken (akárcsak a stúdióalbumon) David Bowie (ének, gitár, szájharmonika, billentyűs hangszerek, szaxofon) mellett zenekara, a Spiders from Mars játszott, azaz Mick Ronson (gitár, zongora, vokál), Trevor Bolder (basszusgitár) és Mick "Woody" Woodmansey (dob). 

A közreműködők között volt Mike Garson avant-jazz zongorista is, akivel Bowie ezt követően hosszú időn át játszott együtt. Az Arnold Corns csapatban Bowie mellett Mark Carr Pritchett (gitár), a magyar származású Pete de Somogyi (basszusgitár) és Tim Broadbent (dob) zenélt.
A Ziggy Stardustból mozifilm is készült, ezt a korszak végső lezárást jelentő 1973 júliusi londoni koncerten rögzítették, és az újrakiadás-sorozatban tavaly egy blu-ray + 2 CD kiadványban adták ki.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!