Azt hitték, kísértet van a házukban, de még ennél is hátborzongatóbb dolog volt a háttérben

Vágólapra másolva!
Időről időre beszámol a nemzetközi sajtó olyan történetekről, amelyeknek kísértetjárta házak a színhelyei. Egy amerikai családdal a saját otthonában még ennél is bizarrabb eset történt.
Vágólapra másolva!

1986-ban két testvér, Tina és Karen Bowen nagyon furcsa dolgokat kezdett észrevenni massachusettsi otthonukban: a berendezési tárgyak rejtélyes módon átrendeződtek, a teli doboz tej fele megmagyarázhatatlan módon tűnt el a hűtőből, majd hátborzongató üzenetek jelentek meg a ház falain, piros színű betűkkel írva.

Meg voltak győződve arról, hogy a házukban kísértetek járnak. Egy decemberi napon a család egy különösen nyugtalanító jelenetre ért haza: valaki használta a vécéjüket. Ekkor Frank, az édesapjuk  alaposan átkutatta a házat, és olyan felfedezést tett, amire egyáltalán nem számított:

az egyik szekrényben rábukkant Tina 16 éves iskolatársára, Daniel LaPlante-re.

A Vocal nyomán a Promotions.hu beszámolt arról, hogy Tina és Daniel korábban randevúztak, de miután a lány úgy döntött, hogy véget vet a dolognak, a fiú a megszállottjává vált, és megtalálta a módját, hogy bejusson az otthonukba, és idővel elkezdte élvezni, hogy rettegésben tarthatja az egész családot.

Tettei az idő előrehaladtával egyre bizarrabbak lettek: egyszer például arra értek haza, hogy a fürdőkád tele volt vizelettel, a padlón pedig aprópénz volt szétszórva. Amikor Frank rátalált a szekrényben a fiatal zaklatóra, a fiú arca ki volt festve, indián stílusú kabátot és nindzsa maszkot viselt, és egy baltát tartott a kezében.

Ekkor LaPlante bezárta a családot egy hálószobába, de Tinának szerencsére sikerült megszöknie az ablakon keresztül, és hívta a rendőröket. A Vocal szerint mire a rendőrség megérkezett, LaPlante eltűnt. Később megtalálták a pince egyik falüregében rejtőzködve és letartóztatták. 

Kísértetház
Kísérteties dolgok játszódtak le a Bowen család massachusettsi otthonában - képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

Egy másik hátborzongató történetről is beszámolt nemrégiben az Origo, amely az amerikai nagyvároshoz, New Orleanshoz kapcsolódik. Itt a Royal Street 1140. szám alatt található a horrorisztikus, kísértetjárta LaLaurie ház, amelyről vérfagyasztó történetek keringenek.

Az épület a hírhedt Madame Delphine LaLaurie-ről kapta a nevét, aki később „a kísértetház kegyetlen úrnőjeként" vált ismertté.

Első két férje különös okok miatt halt meg, de a vérfagyasztó kegyetlenségeket valószínűleg harmadik házassága alatt követte el.

Beszámolók keringtek a bántalmazásokról, amelyeket Madame LaLaurie a rabszolgáival, sőt a saját lányaival szemben is elkövetett.

1834 tavaszán a LaLaurie-kastélyt felgyújtották. Ezután derült ki, hogy a kegyetlen nő hogy bánt a rabszolgákkal, akiket éheztetett és vert. A tüzet állítólag egyikőjük okozta. Úgy tartják, hogy a legtöbb szellem, amely azóta a házat kísérti, az elhunyt rabszolgáké.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!