Különleges üzletet mutat be Magyarországon a Lidl

Vágólapra másolva!
A Lidl üzleteiből már régóta közismertek a Parkside saját márkás szerszámok, amelyek immár egy külön mintaboltban is kaphatók lesznek a biatorbágyi Premier Outletben nyíló új üzletben.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön nyílik meg a Lidl első szerszámmintaboltja a biatorbágyi outletben – derül ki a diszkontlánc akciós újságjából.

 A Parkside nevű üzlet július 11. csütörtök tíz órától várja a vásárlókat Biatorbágyon, a Premier Outletben.

Noha sok vásárló fenntartásokkal viszonyul a cég saját márkás szerszámjaihoz, a Magyar Nemzet emlékeztet, hogy legutóbb a Tudatos Vásárlók Egyesülete az akkumulátoros fúró-csavarozójukat tesztelte, amelyből az derült ki, hogy a termékeik felveszik a versenyt a drágább márkákkal is. A teszteredményeket itt elolvashatja.

További hír a Lidl házatájáról, hogy júniusban bejelentették: újra az üzletek polcaira kerülnek a magyarok kedvenc édességei közé tartozó gumicukrok. Az érintett termékek több mint egy évig szerepeltek tiltólistán, de most újra szabad utat kaptak, ami nem csak a vásárlóknak jelent jó hírt. (Természetesen nem azokról a termékekről van szó, amelyek súlyos mérgezéseket okoztak az elmúlt napokban.)

Parkside, szerszám, Lidl, csavarbehajtó, fúrószár
A biatorbágyi outletben nyílik meg a Lidl első szerszámmintaboltja 
Fotó: Shutterstock/ Karolis Kavolelis 

Egy elhúzódó vita végére sikerült ugyanis pontot tenni: hosszú idő után végre megegyezett egymással a Lidl és a Haribo, így a német diszkontlánc ismét visszahozhatja kínálatába az édességgyártó termékeit.

A Lebensmittel Zeitung, a német kereskedelmi magazin cikkéből kiderül, hogy a gyümölcsös gumicukrokat és rágógumikat forgalmazó Haribo, több mint egyéves szünet után ismét nyitott a Lidl felé. Az édességgyártó cég tavaly áprilisban szüntette meg a beszállítást, amit akkor beszerzésekkel összefüggő konfliktusokkal magyaráztak. 

A vásárlók, és persze a német diszkontlánc legnagyobb örömére a vita mára lezárult, és ismét kaphatóak lesznek az eddig tiltólistás édességek.

A Lidl hiába próbálta helyettesíteni a Haribo termékeit, ezek a próbálkozások rendre kudarcba fulladtak. A piackutatások is azt mutatják, hogy bár az édességpiac általánosan növekedett, a Lidl viszont az érintett időszakban, házon belül egyáltalán nem ezt tapasztalta - írja a Mindmegette

A Haribóval kapcsolatos érdekesség, hogy a német édességgyártó cég nemrégiben megdöntötte a világ legnagyobb zselés/gumicukros mozaikjának Guinness-rekordját. A mozaik, amely több mint 150.000 egyedi gumimacit tartalmaz, 33 négyzetméteres és 300 ember vett részt a felépítésében. A gigantikus gumimaciművészeti alkotás a Kenosha megyei Wisconsin Egyetem Parkside-jában készült. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről