A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNMadarász Dóra | Nandor Ecseki
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Összekötnek egy magyar és egy osztrák autópályát

Vágólapra másolva!
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM).
Vágólapra másolva!

Megállapodást írt alá a magyar M80 gyorsforgalmi út és az osztrák S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út államhatárnál történő összekötéséről Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, és Dr. Alexander Grubmayr osztrák nagykövet. A 2025-ben, Szentgotthárdnál létesülő új, határon átnyúló gyorsforgalmi közúti kapcsolat javítja a két ország összeköttetését, fejleszti a közép európai közúthálózatot és növeli hazánk gazdasági erejét.

M4-es gyorsforgalmi út
Képünk illusztráció
Fotó: MTI/Mészáros János

A most aláírt megállapodás értelmében a Magyarország területén található M80 gyorsforgalmi út és az Osztrák Köztársaság területén található S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi út összekötésére a magyar-osztrák közös államhatárnál kerül majd sor.

A Körmend városától az országhatárig vezető, 2x1 sávos M80 gyorsforgalmi utat 2021 őszén adták át a forgalomnak. A települések elkerülését, a forgalom hatékony elvezetését és a térség iparterületeinek feltárását biztosító autóút az osztrák oldali gyorsforgalmi út elkészültéig a határ előtt a 8. sz. főútra köt vissza.

A megállapodás szerint az államhatárt várhatóan 2025-ben elérő S7 fürstenfeldi gyorsforgalmi utat és az M80 gyorsforgalmi utat Szentgotthárd és Heiligenkreuz im Lafnitztal (Rábakeresztúr) között kapcsolják össze.

 

Fotó: Építési és Közlekedési Minisztérium

A polgári kormány az elmúlt években kiemelten jelentős eredményeket ért el a közúti infrastruktúra fejlesztésében és hazánk nemzetközi összeköttetésének javításában: 

míg 2010-ben mindössze három, hamarosan már tizenegy gyorsforgalmi út éri el hazánkban az országhatárt

 – áll a minisztérium közleményében.

Ha az összeköttetés megvalósul, akkor a gyorsforgalmi úton megállás nélkül juthatnak az autósok Ausztriába. Az országban a közúti közlekedés szabályai és a közlekedési jelzőtáblák gyakorlatilag megegyeznek a többi európai országéval. Arra azonban érdemes felhívni a figyelmet, hogy Ausztriában valamennyi autópálya és gyorsforgalmi útvonal díjköteles.

Az Európai Gazdasági Térség országaiban és az Európai Unió tagállamaiban kibocsájtott vezetői engedélyeket Ausztriában időbeli korlátozás nélkül elfogadják, és ezért nem kell átíratni. Az Európai Gazdasági Térségen kívül kiállított vezetői engedélynek az Ausztriába történő megérkezéstől számítva legalább 12 hónapig érvényesnek kell lennie, amennyiben a tulajdonosa már betöltötte a 18. életévét.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!