Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nagy bajban a McDonald's, ezért a kínálatukon is változtatniuk kell

Vágólapra másolva!
Országosan érinti Ausztráliában a McDonald's gyorsétteremláncot a tojáshiány. A vállalat a helyzet kezelése érdekében úgy döntött, hogy rövidebb lesz a reggelizési lehetőség időtartama.
Vágólapra másolva!

Tojáshiány alakult ki Ausztráliában, mert az országban a baromfiágazatot sújtó madárinfluenza miatt sok tyúkot el kellett pusztítani. A probléma egész Autszráliában jelen van - írja a CNBC. 

A tojáshiány az élelmiszeripari illetve a vendéglátóipari szereplőket is alkalmazkodásra kényszeríti. Ennek egyik látványos jele, hogy a McDonald's az összes ausztráliai éttermében rövidíti a reggelire fenntartott időablakot 90 perccel. 

Így a vendégek a korábbi dél helyett 10.30-ig kérhetnek reggeli menüt.

A vállalat közlése szerint az intézkedés átmeneti jellegű, ám annak várható visszavonási idejéről nem adtak tájékoztatást. Jelzésük szerint a reggeli időkeretének rövidítése valamennyi ausztráliai éttermükre vonatkozik.

mcdonald's, illusztráció
Képünk illusztráció
Fotó: Allef Vinicius / Unsplash

A McDonald's mellett a boltokban is korlátozásokat vezettek be az egy alkalommal megvásárolható tojás mennyiségére, ezekkel az előírásokkal szinte valamennyi ausztrál államban találkozni, különösen a jelentős piaci szereplőnek számító Coles, illetve a Woolworths hálózatában.

Az ausztrál kormány nemrég figyelmeztetést adott ki: a vásárlók átmeneti tojáshiánnyal – szó szerinti közlések szerint: üres polcokkal – találkozhatnak vásárláskor. A baromfihús-ellátásra ugyanakkor a madárinfluenza miatt kialakult helyzet nincs befolyással.

Az ausztrál agrárminisztérium szerint az ország hatóságai az állattartókkal közösen, hónapok óta küzdenek a madárinfluenza vírusának visszaszorításáért. 

Eddig nagyjából 1 millió baromfira rendeltek el kényszervágást a fertőzés terjedésének megakadályozására. 

A BBC szerint a vírus több törzsét is azonosították az országban. A fertőzés Délkelet-Ausztrália mintegy 11 baromfitelepén biztosan jelen van.

Az élelmiszer-biztonsági felügyelet szerint a lakosság ellátása nincs veszélyben, illetve a fogyasztókat nem fenyegeti a vírus, mivel ha megfelelően készítik el a baromfihúst illetve a tojást és az azokból készült termékeket, a vírus elpusztul. Ez általában megfelelő ideig tartó, és magas hőmérsékleten végzett főzést jelent a szervezet közlése szerint.

A McDonald's a világ legnagyobb gyorséttermi lánca, mely számos országban fontos szerepet tölt be a lakosság mindennapos étkezésében. Miként arról az Origo beszámolt, a vállalat legutóbb legnagyobb piacán, az Egyesült Államokban jelentett be fontos döntést éttermi kínálatával kapcsolatban.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről