Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Hihetetlen összegért építették meg Párizst Kínában

Vágólapra másolva!
A világon több helyen is láthatóak híres nevezetességek másolatai, mint például a Las Vegasban található Eiffel-torony másolat. Kínában brutális összeget, 1 milliárd dollárt költöttek el arra, hogy felépítsék Párizs mását Tianduchengben.
Vágólapra másolva!

A kínai kormány 2007-ben fejlesztette ki a projektet, amit eredetileg úgy terveztek, hogy 10 ezer ember élhet majd Párizs másolatában. 

Itt is megvan a híres Eiffel-torony, ami 354 méter magas, valamint építettek még Diadalívet, Champs Elysées sugárutat, szökőkutakat és a városra jellemző széles körutakat és szobrokat. Mindez 1 milliárd dollárba került 

– írja a The Travel

A város kezdetben kudarc volt, nem igazán akartak idejönni az emberek. Ennek az egyik oka az volt, hogy távol van a nagyobb városoktól, és a tömegközlekedés sem volt megfelelően kiépítve. 2017-ben azonban fejlesztéseket indítottak, 2022-ben pedig már az egyik helyi metrónak is lett is megállója. 

Emiatt a egyre több állandó lakója van a városnak és a turisták és egyre gyakrabban látogatják. 

Egy turista elmondása szerint nagyon furcsa élmény volt az Eiffel-toronynál állni a Párizsban megszokott rengeteg turista nélkül. Összességében jó, de érdekes élménynek írták le a várost, ahol a helyiek barátságosak és vendégszeretőek voltak. 

Ahogy korábban megírtuk, egy híres falut is lemásoltak Kínában. Ausztria egyik gyöngyszeme, Hallstatt a világ egyik legszebb falva, amely a Hallstatti-tó partján fekszik. A festői fekvésű település ma szinte teljesen a turizmusból él, és része a világörökséghez tartozó Hallstatt–dachsteini kultúrtájnak. Picike méretét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy csak körülbelül 780-an lakják. Néhány kínai üzletember úgy gondolta, hogy lemásolja. A másolat Kína déli országrészében, szubtrópusi környezetben épült, méghozzá pálmafákkal.

Elekzdték, de minden arra utal, hogy már soha nem fejezik be Kínában a Titanic élethű másolatának megépítését, amelyet egyre inkább megesz a rozsda. A terv az volt, hogy egy víztározóban fog horgonyozni, és egy ott épülő turistaközpont legfőbb látványossága lesz.

Új-Zélandon, Aucklandtól nagyjából hat órányi autóútra, eladó egy vadnyugati város másolata. Eredetije az 1860-as években, az észak-amerikai Wyomingban épült határváros volt. Az új-zélandi replika gyönyörű természeti környezetben áll.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről