A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon

strand, nyár, Balaton
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock/belizar
Vágólapra másolva!
Jó hír érkezett az otthonfelújítási programmal kapcsolatban, továbbra is csúcson a munkaerőpiac. Az albérletpiac pár hét múlva érheti el a kínálati csúcsot, összeérhet a minimálbér és a garantált bérminimum. Heti összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Augusztus 1-jétől a mulasztási bírság kiszabható maximális összege: az eddigi egymillió forint helyett kétmillió forintig terjedő mulasztási bírsággal kell sújtani azt az adózót, aki be nem jelentett foglalkoztatottat alkalmaz, vagy alkalmazott, ha a számla-, egyszerűsítettszámla-, nyugtakibocsátási kötelezettségét elmulasztja, vagy a számlát, egyszerűsített számlát, nyugtát nem a tényleges ellenértékről bocsátja ki, vagy iratmegőrzési kötelezettségének nem tesz eleget. a változás lényegében minden adózót érint, aki valamelyik adókötelezettségét hibásan, hiányosan, valótlan adattartalommal, késedelmesen vagy egyáltalán nem teljesíti.

Az új előírás szerint ugyanis bármely adókötelezettség megszegése miatt a természetes személy adózó kettőszázezer forint helyett négyszázezer forintig, nem természetes személy adózó pedig ötszázezer forint helyett egymillió forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható 2024. augusztus 1-jétől.

Pontosították az otthonfelújítási programot: vannak, akik duplán jól járnak

Módosul az otthonfelújítási , minden szerződött bankfióknál lehetővé kell tenni a kölcsönkérelmek online benyújtását, de a változtatásokból kiderül az is, hogy pontosan melyik korábbi energetikai támogatási program nyertesei nem vehetnek részt a pályázaton – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) a közösségi oldalán. Zömében egyértelműsítő, egyszerűsítéseket tartalmazó pontosításokkal frissült a 108 milliárdos keretösszegű pályázat felhívása a közlemény szerint. A Plusz programban forráshoz jutó családok nincsenek kizárva,

·a levegő-víz hőszivattyús rendszer esetén a monoblokkos típus is elszámolható,

·új PIR szigetelőanyag, padlófűtés, mennyezeti hűtés, fűtés is támogatható a programban,

·és egyértelműbbé válik a benyújtandó dokumentumok köre,

·egyebek mellett a vállalkozásiszerződés-minta a megadott adatokból automatikusan töltődik.

Júliusban már közel tízezren érdeklődtek a lehetőség iránt az MFB Bank Pontokon.

Soha ennyien nem nyaraltak Magyarországon, mint idén

Az év első kétszáz napjában a turisták száma csaknem a tavalyi felett. Emellett az iskolai szünidő megkezdése óta eltelt egy hónap is erősebb turisztikai eredményeket hozott az előző évinél. A szálláshelyek forgalma e szűk harminc napban megközelítette a hatmillió vendégéjszakát, mintegy hét százalékkal meghaladva az egy évvel ezelőtti értéket, míg a nemzetközi forgalom 11 százalékkal növekedett.

strand, nyár, Balaton
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock/belizar

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint január elejétől a nyár közepéig több mint 8,8 millió vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, ahol 21,3 millió vendégéjszakát töltöttek. A turisztikai térségek közül a természetes vízparti strandokat kínáló Balaton térségét, továbbá a számos fürdőélményt nyújtó Debrecen és térségét, valamint a Mátra-Bükköt keresték fel leginkább a vendégek.

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ennyien Magyarországon, mint most júniusban

Továbbra is a hazai foglalkoztatottság. A Központi Statisztikai Hivatal péntek reggeli közlése szerint júniusban a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 768 ezer főt tett ki, ami háromezer fővel több, mint egy évvel ezelőtt. Ezzel több mint három évtizedes rekord dőlt meg, utoljára a rendszerváltás idején dolgoztak ennyien Magyarországon. A munkanélküliek száma 210 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 4,2 százalék volt júniusban. A 2024. április–júniusi időszakban a 15–74 éves munkanélküliek száma az előző évhez képest 23 ezer fővel, 215 ezer főre, míg a munkanélküliségi ráta 0,4 százalékponttal, 4,3 százalékra nőtt. Az átlagos álláskeresési idő egyébként tíz hónap.

Már pörög az albérletpiac, augusztusban érhet a csúcsra

Ötödével több az albérletpiacon az egy évvel korábbihoz képest, a lapunknak nyilatkozó szakértő szerint ez a nagyobb befektetői jelenlétnek is köszönhető.

Továbbra is igaz, hogy a meghirdetett kiadó ingatlanok fele Budapesten, 85 százalékuk pedig nagyvárosban (megyeszékhelyen, egyetemvárosban) található. A garzonok iránt fokozott a kereslet, ez a lakástípus ugyanis a legolcsóbb az összes közül, akár kiadhatóságról, akár megvásárlásról van szó. Az Ingatlan.com adatai szerint a budapesti kerületekben a bérleti díjak középértéke 168-330 ezer forint között mozog. A kereslet-kínálati csúcs augusztusban jöhet, aki viszont jó ár-érték arányú lakást talál, nem érdemes sokáig halogatnia a döntést.

Ennyi lehet a minimálbér 2025-ben, ha a munkaadók elfogadják a szakszervezetek kezdeti javaslatát

Megtartotta a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, ahol idén nagy horderejű döntések születhetnek. az első megszólalások alapján nagyjából körvonalazódik, hogy 2025-ben mennyi lehet a összege Magyarországon. Idén, már a nyár közepén összeült a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, hogy tárgyaljon a minimálbér összegéről. A nagy sietség oka, hogy a munkaadóknak és a szakszervezeteknek november 15-ig kész terveket kell kidolgozniuk a uniós minimálbérről szóló irányelv hazai gyakorlatba történő átültetéséről. Így például választ kell adniuk arra, hogy milyen mutatók alapján határozzák meg a minimálbért, egy vagy több éves bérmegállapodást kötnek, hogy érik el a kollektív szerződések országos lefedettségét, illetve hogy mi lesz a garantált bérminimum sorsa, amelynek megszüntetése már tavaly felmerült. Már 2025. január elsejével a 266 ezer forintos minimálbér a garantált bérminimum 326 ezer forintos szintjére ugrana, az utóbbi pedig megszűnne. Ez 22 százalékos emelést jelentene a minimálbér esetében, aminek nettója a jelenlegi 177 400 forint helyett 216 790 forint lehetne.

Ugyanakkor a javaslattal az a probléma, hogy a többség, mintegy 750 ezer fő rosszul járna, hiszen az ő esetükben nem történne emelés.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!