A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Sólymokkal védekeznek a tolvaj sirályok ellen

Vágólapra másolva!
Harris a sólyom bevetésre kész, ugyanis egy észak-walesi városközpontban hívták segítségül, hogy megállítsa a vásárlókat zaklató sirályokat, azonban a ragadozómadár gazdája sem számított arra, ami ezután történt.
Vágólapra másolva!

Az észak-walesi Gwyneddben található Bangor városközpontjába érkezett Harris sólyom, hogy megakadályozza, hogy a vásárlókat a sirályok terrorizálják. Bár sokan hálásak voltak, hogy nyugodtan elfogyaszthatják az ételeiket anélkül, hogy a sirályok zaklatnák őket, azonban mégse örült mindenki ragadozómadár jelenlétének - írja a Daily Star.

Egy "dühös" nő állítólag megtámadta a solymászt és megütötte a fejét, mert az szerinte "megijesztette a sirályokat".

sólyom, ragadozómadár
Képünk illusztráció. Fotó: Unplash / Alan Mersom

Egy szemtanú azt mondta: "Beszéltem vele. Egy nő megütötte a tarkóján, és azt mondta neki, hogy megijeszti a sirályokat. Ez a lényeg! Együtt éreztem vele, olyan kedves ember."

A solymászt a Bangor First üzleti csoport alkalmazta, miután többen panaszt tettek, hogy vásárlókat, személyzetet és látogatókat is bántalmazták a városközpontban.

Az üzlet szóvivője elmondta: Azokon a napokon, amikor itt van a sólyom, a helyzet javul, azonban a sirályok gyorsan visszatérnek, amikor a madár épp nincs ott. Ideális esetben gyakrabban kellene, hogy itt legyen."

Denise Theophilus, aki a legnagyobb sirálymentő szolgálatot működteti Észak-Walesben, elmondta, hogy 

idén már több mint 170 incidensre reagált, amelyek némelyike ​​lövöldözéssel, rugdosással és a védett faj szándékos elriasztásával járt.

Egy nyugdíjas azt mondta, hogy hallott olyan esetről is, hogy egy sirályt agyonrúgtak Llandudnóban egy szendvics ellopása miatt.

A ragadozó madarak számára azonban nem idegen, hogy elüldözik a sirályokat különösen a tengerparti településeken.

Körülbelül 15 évvel ezelőtt tetemes összeget, 20 000 fontot (közel 10 millió forintot) fizettek ki az észak-walesi Coastal Hawks Project számára, amelyben hóbagolyokat, harris-sólymokat és sasbaglyokat alkalmaztak, hogy távol tartsák a kártevőket Rhylben, Llandudnóban és Colwyn-öbölben.

A tanács azonban végül megszüntette a rendszert ugyanis úgy vélték, nem túl hatékony ellenben igen költséges a finanszírozásuk.

"Néhány héttel ezelőtt megtámadtak egy tolószékben ülő gyereket" - számolt be a közösségi média egyik felhasználója.

Egy másik úgy vélekedett róluk, hogy: "Repülő kártevők, akik megtámadnak bárkit, akinél szendvics, chips, fagylalt, vagy akár torta van. És rászállnak az autómra, és tönkreteszik a fényezést. boldogok és hálásak a sólymú emberért, csak kár, hogy tönkreteszik valaki más boldogságát."

A ragadozómadarak bevetése a sirályok elleni védekezés egyik humánusabb módszere.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!