A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rég volt ekkora bajban Elon Musk

Vágólapra másolva!
A Tesla-részvények több mint 12%-ot estek vissza az Egyesült Államokban. Az elektromos autókat gyártó cég olyan második negyedéves eredményről számolt be, amely az autóiparban tapasztalható folyamatos nyomás közepette elmaradt a várakozásoktól.
Vágólapra másolva!

Elon Musk elektromos autó foglalkozó cége kedden bejelentette, hogy az autóipari bevételek 7%-kal, 19,9 milliárd dollárra csökkentek a júniusi negyedévben az előző év azonos időszakához képest, miközben a korrigált bevételi ráta is csökkent, 

mára ez azonban már 12%-ra emelkedett.

 A vállalat kénytelen volt globálisan csökkenteni az árakat, valamint kedvezményeket kínálni a lassuló eladások és az erősödő verseny közepette, különösen Kínában – egyik kulcsfontosságú piacán. A Tesla részvényei közel 1%-kal alacsonyabbak idén, míg az S&P 500 több mint 16%-kal emelkedett.

Ennek ellenére a Tesla továbbra is vezeti az elektromos autók eladási számát az Egyesült Államokban, azonban egyre több riválissal szemben veszít piaci részesedéséből, részben a szedánok és SUV-k elöregedése, valamint Musk politikai kommentárjai miatt.

Egyesek úgy vélik, hogy az alapvetően nyomás helyeződik autóiparra, míg mások továbbra is reménykednek abban, hogy Musk az önvezetés, a mesterséges intelligencia és a robotaxi kapcsán tett ígéretei megvalósulnak.

tesla model y elektromos autó kocsi
Tesla Model Y
Fotó: Tesla

Musk a kedden azt mondta, hogy a Tesla jó úton halad hogy egy új „megfizethető” autót hozzon létre a jövő év első felére.

Musk egy olyan világot képzel el, amelyben a tulajdonosok a Tesláikkal mint utas utazhatnak, - egyfajta Uber-stílusú taxiszolgálatként működjenek - ugyanis az autók önállóan közlekednek majd.

Arra a kérdésre, hogy mikorra várja az első robotaxi utazást, Musk azt mondta: 

Meg lennék döbbenve, ha jövőre nem valósulna meg mindez."

Musk már korábban ígéretet tett az időpontot illetően, azonban nem teljesítette. A keddi bejelentés során ugyanis októberre tolta a cég robotaxival kapcsolatos rendezvényének időpontját, miután korábban azt mondta, hogy augusztusban lesz.

Ez azért van, mert még néhány fontos változtatást akartam végrehajtani, amelyekről úgy gondolom, hogy javítana az autón"

 – mondta Musk, hozzátéve, hogy a Tesla „meg fog mutatni még jó néhány más dolgot is”. Musk azonban nem részletezte pontosan, hogy mik is lesznek ezek pontosan.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!