Már 200 ezer ügyfélszámlát kezel a Gránit Bank

Vágólapra másolva!
A szektorátlagot meghaladó ütemben nő a számlák száma a Gránit Banknál, a napokban megnyílt a 200 ezredik ügyfélszámla is. Míg az MNB adatai szerint 2024 első negyedévében mindössze 0,1 százalékkal nőtt a bankszámlák száma a magyar bankszektorban, ugyanezen időszak alatt a Gránit Banknál 19.1 százalékos volt a növekedés. A bank piaci térnyerése így tovább folytatódott azt követően, hogy 2023-ban már minden ötödik lakossági bankszámla a Gránit Banknál nyílt. Az új számlát nyitó ügyfelek - a bank felmérése szerint - a modern és egyszerűen használható mobilbanki funkciók, a fintech megoldásokkal versengő innovációk és a versenyképes költségek miatt választják a Gránit Bankot.
Vágólapra másolva!

A Gránit Bank felmérése szerint a mindennapi bankolást segítő, kényelmesen és egyszerűen használható modern mobilbanki megoldások mellett a szolgáltatások versenyképes árazása is fontos szerepet tölt be a számlanyitások gyors ütemű emelkedésében. A középárfolyamon való, költségek nélküli mobilbanki devizaváltás tavaly novemberi bevezetését követő hónapban több devizaszámla nyílt, mint előtte egész évben, és ez a dinamika folytatódott idén is. Ugyanez elmondható a Gránit eBank mobilbanki app-ban tavaly élesített díjmentes állampapírvásárlásról és a hozzá kapcsolt díjmentes értékpapírszámla-nyitásról is, ami szintén hozzájárult az új számlanyitások felfutásához.

„.A néhány kattintással, mobilban végrehajtható műveleteknek köszönhetően 2024 első felében minden hetedik számlanyitás devizaszámla volt és közel másfélszer több értékpapírszámla nyílik havonta, mint egy évvel korábban” – mondta Jendrolovics Péter, a Gránit Bank vezérigazgató-helyettese, a Lakossági Divízió vezetője, hozzátéve, hogy ezek az eredmények is igazolják, az ügyfelek bankválasztásában a mobilon elvégezhető gyors és kényelmes műveleteknek meghatározó szerepe van. 

Az ügyfélszerzésért folyó erős versenyben idén további, magas ügyfélélményt nyújtó, a digitális bankolást teljessé tevő innovációkkal kívánunk helytállni

– emelte ki a vezérigazgató-helyettes.

 

Gránit Bank

Fotó: Gránit Bank

Az új ügyfélszámlák között egyre nagyobb arányt képviselnek a diákszámlák és a diákhitel számlák is. Diákszámlából az első félévben az egész évre tervezett számla volumen háromszorosa nyílt meg.

 A 200 ezredik ügyfélszámlát is egy diáklány nyitotta, akit ajándékcsomaggal lepett meg a Gránit Bank.

A bank által bevezetett Fair Pay megoldás is jelentős mértékben hozzájárult a diákszámlák gyors növekedéséhez, amelyet jelenleg hat egyetem (Szegedi Tudományegyetem, Miskolci Egyetem, Széchenyi István Egyetem, Óbudai Egyetem, Gábor Dénes Egyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem) hallgatói tudnak igénybe venni.

A vállalati számlanyitások is jó ütemben nőnek, többek között az előző év végén bevezetett online számlanyitásnak köszönhetően, amelynek keretében a Gránit Banknál vált először elérhetővé a mérettől, szervezeti formától és céget jegyzők számától független, korlátozásmentes, fiókbeli sorban állás nélküli vállalati számlanyitás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!