Itt a bizonyíték az időutazásra? - videó

Vágólapra másolva!
Nemrégiben felkerült a TikTokra egy olyan videó, amelynek készítője azt bizonygatja, hogy visszament a múltba. Időutazásának alátámasztására több mint két és fél évtizeddel ezelőtt készült felvételeket mutogat.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalakon rendre megjelennek olyan videók, amelyek készítői azt állítják, hogy tudják, mi lesz a jövőben, hiszen ők egy távolabbi jövőből érkeztek hozzánk. 

Az viszonylag ritkább, hogy valaki azt bizonygatja, hogy ő visszament az időben, és erről videófelvételt is mutat. Pedig ez talán még egyszerűbben meg is oldható, csak kellő türelem és humorérzék kell hozzá.

A közösségi médiában nagy érdeklődést keltett egy olyan időutazó felvétele - aki állítása szerint mellesleg már a jövőt is megjárta -, amelyen nagy vehemenciával magyarázza, hogy 

visszatért 1998-ban, és ennek bizonyítékaként egy felvételt mutat egy közismert gyorsétteremlánc, a Pizza Hut egyik régi étterméről és annak belsejéről. 

A videó készítője a nyomatékosság kedvéért meg is kérdez egy asztalnál ülő férfit, hogy milyen évet írunk. Persze 1998-at mond. 

A Promotions.hu szerint ez utóbbit persze bármikor, bárki mondhatja, de az étterem tényleg „retró” stílusú, azt nem lehet csak úgy visszaalakítani. Sokan a kommentelők közül meglehetősen szkeptikusan viszonyultak a dologhoz, ám olyanok is vannak, aki szerint ez tényleg csak úgy történhetett meg, ha főhősünk utazott az időben.

időutazó, időutazás
Időről időre megjelennek időutazókról szóló feltételezések
Fotó:  Shutterstock 

Kézenfekvő magyarázat lehet egyébként az, hogy a felvétel készítője 26 évvel ezelőtt gondolt egyet, felvette ezt a „drámai” videót, amit most elővesz, jót nevet a dolgon, és átver vele másokat.

Ilyet igazából bárki megtehet, nem kell hozzá időutazónak lenni, de hogy keveseknek jut eszébe egy ilyen hosszú távra szóló, agyzsibbasztó „poén”, az is biztos.

Időutazókról szóló feltételezések persze időről időre megjelennek, hiszen sokan szeretnek olyasmit felfedezni régi fotográfiákon, amik valójában nincsenek is ott. Egy Facebook-csoportban például nemrégiben egy olyan fotó lett népszerű, amelyen egy férfi látszik, amint - látszólag - mobiltelefonon beszélget. Ebben nem lenne semmi különös, de a felvétel 1943-ban készült az izlandi Reykjavíkban, amikor még a vonalas telefon is ritkaság volt.

Az arcán enyhe aggodalom tükröződik, miközben amerikai katonák sétálnak az utcán, alaposan felöltözve, hiszen épp hideg volt. Az alapvető kérdés az: vajon valóban mobilozott a férfi vagy csak a fülét vakarta? 

Tekintse meg a Pizza Hut étteremről az "időutazó" által készített felvételeket:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről