A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

15 milliárd forintot nyert a lottón egy férfi, de állítja, tönkretette az életét

lottó, szelvény, illusztráció,
Close-up Of Person's Hand Marking Number On Lottery Ticket With Pen
Fotó: Shutterstock/Andrey_Popov
Vágólapra másolva!
Míg sokan csak álmodoznak milliós, vagy akár milliárdos lottónyereményekről, egy férfinak, a 30 millió fontos jackpot főnyeremény csak problémát okoz. Állítja, nem kifejezetten pozitív irányba változott az élete, ugyanis szó szerint tönkrement a kapcsolata a szeretteivel.
Vágólapra másolva!

A férfi a nyereményből először egy több százmillió forintos luxusotthont vett Los Angelesben South Bay-ben, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az óceánra.

Annak ellenére, hogy a pénzből kényelmesen megélne egészen a nyugdíjba vonulásáig, a férfi továbbra is minden áldott nap reggel 9-től délután 5-ig bejár a munkahelyére,

és dolgozik vállalati vezetői asszisztensként, csak hogy ne unatkozzon. Az emberek többségének fogalma sincs, miért teszi ezt.

A férfi annyit válaszolt, hogy 

a tétlenséget ördögtől való dolognak tartja, úgy érzi, muszáj produktívnak maradnia. 

lottó, szelvény, illusztráció,
Close-up Of Person's Hand Marking Number On Lottery Ticket With Pen
Fotó: Shutterstock/Andrey_Popov / Shutterstock/Andrey_Popov

Bár a hirtelen jött nyeremény anyagi függetlenséget hozott számára, elmondása szerint megrendítette az emberekbe vetett bizalmát, beleértve a hozzá legközelebb állókat is. 

 "Nincsenek többé barátaim, sem családom, mert nem voltam hajlandó az összes pénzemet az ő támogatásukra fordítani. Nagyon boldogok voltak, amikor pénzt adtam nekik, hogy porszívót vegyenek, vagy rendbe hozassák a fogaikat, ám az már nem tetszett nekik, amikor a születésnapomon kicsit szórakozni akartam. Úgy érezték, teljes jogot gyakorolhatnak a pénz felett, ami valójában az enyém. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor mindenki szétkürtölte, hogy nyertem a lottón, majd elvárták, hogy jobbra-balra osztogassam a pénzemet. Amikor közöltem, hogy nem adok több pénzt, hirtelen mindenki elpártolt mellőlem.

- mondta el a férfi, hozzátéve, 

a pénz megváltoztatta az emberekkel való viszonyát, és sokkal boldogabbnak érzi magát, mióta nem tartja a kapcsolatot egykori barátaival és családtagjaival,

akik csak azért voltak mellette, hogy feléljék a pénzét.

A férfi emellett beismerte azt is, hogy eleinte a saját életszemlélete is negatív irányba változott a hirtelen jött sok pénz hatására. 

Hirtelen mindent akartam egyszerre. Megtanulni boxolni, utazgatni, világot látni. Státuszszimbólumokra szórtam a pénzemet, hogy végre én is előkelőnek érezhessem magam. Azonban rájöttem, hogy jobban érzem magam, ha az az egyszerű fiú lehetek kapucnis pulóverben, aki voltam, mint egy díszes ruhában járó ficsúrként. Így újra leszálltam a földre, és elkezdtem takarékosabban bánni a pénzemmel"

- fejtette ki.

Amikor pedig megkérdezték tőle, hogy mi a legjobb és a legrosszabb a gazdagságban, ezt válaszolta:

A legjobb, hogy nem kell aggódnom a pénz miatt, a legrosszabb, hogy a gazdagság elszigetelt másoktól. Ez az egész egy kétélű fegyver. Hirtelen nagyon népszerű leszel, és mindenki veled akar lenni, de az esetek 99%-ában a pénz motiválja őket.

- mondta.

Forrás: DailyStar

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!