Újabb hatalmas beruházást adtak át a Ferencváros stadionjánál

Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapatának stadionja mellett - a Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út kereszteződésénél - átadtak egy újabb jelentős fejlesztést, az iroda- és szállodafunkciókat kínáló Liberty épületkomplexumot. Az átadóünnepségen egy kortárs alkotást is felavattak.
Vágólapra másolva!

A Wing által fejlesztett Liberty, az ország egyik legmodernebb és ESG-konform, fenntartható környezetet kínáló, vegyesfunkciós komplexuma a záró állomásához érkezett. A Groupama Arénánál átadták a projekt második ütemét, amely összesen 20 ezer négyzetméternyi irodaterületet foglal magába. A rendezvényen felavatták a Telekom Campus és a Liberty épülete között elhelyezkedő kortárs alkotás, a Wing Lemniszkáta térplasztikát.

Budapest IX. kerületében, a Könyves Kálmán körút–Albert Flórián út kereszteződésénél található a Wing iroda- és szállodafunkciókat kínáló mixed-use fejlesztése, a Liberty

Dinamikus megjelenésű, BREEAM Excellent minősítést célzó, energiahatékony, és 100 százalékban zöldárammal üzemel és közel nulla energiaigényű - olvasható a Wing sajtóközleményében. Az átadóval egy olyan projekt készült el immár teljes egészében, ahol a bérlők számára a szolgáltatások köre szerteágazó: az ibis & Tribe Budapest hotelhez tartozó prémium well-being és kényelmi funkciók, a panorámás Cloud IX. rooftop bár, a Tribe Table étterem és kávézó, valamint a konferenciatermek kiegészültek az épület tetején található tetőkerttel, illetve sportpályákkal. 

Az épület majdnem 80 százalékban már bérlőre talált, azonban még mindig van néhány elérhető irodaterület, amelyekre várják az érdeklődőket.

A Telekom Campus és a Liberty épülete között elhelyezkedő kortárs alkotás, a Wing Lemniszkáta térplasztika
Fotó: Vg.hu/ Wing

A Liberty ünnepélyes átadásának részeként felavatták a Wing által megrendelt, a Liberty és a szomszédos Telekom Campus közé elhelyezett, 

Szalay Péter által tervezett Wing Lemniszkáta térplasztikát, egy 8 méter széles és 4 méter magas rozsdamentes acélból készült alkotást, amely kapuszerűen ível át a járókelők által használt téren.

Szalay Péter, a Wing Lemniszkáta alkotója elmondta: „A szobor tervezésénél fontos szempont volt, hogy két épület, a Telekom Campus és a Liberty közötti térre kerül: az acél konstrukció által megjelenített térgörbe geometriájában a két épülettömeget egyesíti. Egyik fő nézete a lemniszkátát, vagyis a végtelenjelet rajzolja ki, ami számos asszociációra kínál lehetőséget: gesztusszerű lendületes hullámvonala dinamizálja az épített környezet által határolt teret és a körúton elhaladó járművekből nézve a mozgás illuzióját kelti.” 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!